in

NOVA BEBA U TARU: Amelie se rodila u kolima hitne pomoći na Ipsilonu – Leonela i Matej presretni i zahvalni porečkoj medicinskoj ekipi

Leonela i Matej Damijanić iz Tara sretni su roditelji male Amelie koja se rodila 14. kolovoza nešto malo poslije ponoći – na putu za Pulu, u kolima hitne pomoći na odmorištu Limska draga na Istarskom ipsilonu

Priča je to koja je obišla sve hrvatske medije, jer se mala Amelie jako žurila doći na svijet, pri čemu su se njeni roditelji željeli ovako javno posebno zahvaliti djelatnicima Hitne pomoći Poreč.

Sve je bilo, kako nam je rekao Matej, na početku uobičajeno. Kada su počeli trudovi krenuli su automobilom za Pulu sa svim potrebnim stvarima. No, ubrzo je Leonela shvatila da trudovi neće trajati dugo i da do Pule sigurno neće stići, pa je Matej zvao hitnu pomoć. Porečki tim je odmah krenuo za njima.

-U tom timu su bili doktorica Maja Dupček, medicinska tehničarka Snežana Sabol, liječnik Ivan Vuksan i vozač Dragan Korenić koji su Leonelu preuzeli na ulazu na Istarski ipsilon u Višnjanu. Ja sam nastavio voziti iza njih. No, ubrzo smo morali stati jer je bilo već vrijeme za porod, prepričao nam je ukratko Matej kakvu su uzbuđenje i stres prošli te noći.

Stali su na odmorištu Limska Draga gdje se Amelie rodila u 00.43 sati.

– Zahvaljujemo se zaposlenici na centrali koja se javila na naš poziv i smireno nam pomagala na telefonu do dolaska hitne pomoći. Neizmjerno smo zahvalni i timu Hitne medicinske pomoći iz Poreča koja je za nama došla na Istarski ipsilon i preuzela Leonelu. Tim koji je te noći došao do nas i pomogao da naše dođe na svijet posao je odradio odlično i puno više nego se od njih traži, naglasio je Matej.

I dok je vani padala kiša uz jaku grmljavinu, Amelie je rođena zdrava s 49 centimetara i 3.380 grama. Dočekali su je presretni roditelji i medicinska ekipa.

Nakon što je sve prošlo svi su krenuli za Pulu gdje su se beba i mama odmorile od uzbudljivog poroda.

Bilo je to nezaboravno iskustvo i prava avantura koje će sretni roditelji i sestrica Aurora ispričati Amelie kada malo naraste.

Čestitamo ovoj obitelji i želimo im puno zdravlja!

ISTRA ISNPIRIT u završnom krugu međunarodnog natjecanja Conventa Best Event Award 2019

Ribarska fešta u Červar Portu 21. kolovoza