in

NOVIGRAD: Masline i  oblaci u izvedbi sudionika Agatinog slikarskog susreta

Foto Grad Novigrad

U subotu 13. travnja, na slikarskom susretu u Novigradu kojeg je organizirala Likovna udruga atelier Agata u suradnji s likovnim društvom “Solinari “ iz Pirana, sudjelovalo je desetak umjetnika iz Izole, Pirana i Portoroža kao i osam članova udruge Agata.  Slikalo se od 10h do 16h, u novigradskom parku Giovanni Rainis i u prostoru likovne udruge atelier Agata. Ovakav slikarski susret poticaj je za rad, daje mogućnost uspoređivanja sa sličnim slikarima, uz razgovor i viđenje motiva na više različitih načina.

Foto Grad Novigrad atelijer agata
Foto Grad Novigrad

Ovogodišnju temu, Masline i oblaci, umjetnici su najčešće stvarali na slikarskom platnu dimenzije 50cm x 70cm u tehnici akril. Mentorica Ksenija Pfaifer, kratkim uputama usmjerila je učesnike, te obilazila svakog umjetnika tijekom slikanja, budući da slikanje na otvorenom, uz vremensko ograničenje i zadanu temu, ponekad može biti prepreka ili prednost nastanka slikarskog rada.

Osim samih učesnika ovog slikarskog susreta, sunčani dan za odmor u gradu Novigradu iskoristili su i članovi obitelji i  prijatelji sudionika susreta.

Po završetku, od 16,30 sati radovi su izloženi u prostorima Likovne udruge Agata, te su predstavljeni publici uz komentare mentorice i samih umjetnika. Tom prigodom, Sonja Oplanić predsjednica domaćina, Likovne udruge atelier Agata i Maja Alessio, predsjednica likovnog društva Solinari, podijelile su svim sudionicima slikarskog susreta priznanja o sudjelovanju. Uz zahvalu mentorici, gđi Pfeifer, dogovoreni su slijedeći slični susreti u Sloveniji.

U prostoru Likovne udruge Agata u Velikoj ulici u Novigradu, možete pogledati radove članova udruge, a za posjet prostoru, kontaktirajte gđu Slavicu Oplanić na telefon 098 287433 ili e-mail slavica.oplanic@gmail.com.

Likovna udruga atelier Agata

grad poreč poljoprivreda

Grad Poreč nastavlja financirati udruge u poljoprivredi

Novigradsko proljeće 2024.

Zatvorena Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće – Okupila 300 darovitih učenika iz cijele Hrvatske