in

NOVIGRAD: Mladim obiteljima predani gradski stanovi

Foto Grad Novigrad

U srijedu 21. lipnja 2023. godine izvršena je primopredaja stanova u vlasništvu Grada Novigrada obiteljima koje su pravo na najam stanova ostvarili u postupku Javnog natječaja provedenog u travnju ove godine. Milena Veber i Kristina Štrbo ostvarile su pravo na najam stanova u Salveli, površine 52,46 m2 i 86,15 m2 te su nakon potpisivanja ugovora o najmu stanova, sa svojim obiteljima svečano preuzele ključeve svog novog doma.

Ključeve stanova uz simboličan poklon, stanarima je uručio gradonačelnik Anteo Milos, u pratnji zamjenice gradonačelnika iz redova talijanske nacionalne manjine Vivijane Fakin.

„S velikim zadovoljstvom danas završavamo jedan dugi projekt obnove ruševne zgrade kojim smo stvorili tri nova doma za naše novigradske obitelji, pri čemu je vrijednost ovog ulaganja cca 240 tisuća eura. Ovo je prvi put da grad stanove u svom vlasništvu daje u najam mladim obiteljima po povlaštenim cijenama najma, nižim od tržišnih te je želja grada i u budućnosti graditi nove stanove, kako po programu subvencionirane stanogradnje (SUS) koji uspješno provodimo dulji niz godina i kojim građani stječu mogućnost kupnje nekretnine po povoljnijim uvjetima, tako i po ovom ključu kojim omogućavamo našim sugrađanima i najam stanova po povlaštenim cijenama najma“, izjavio je među ostalim gradonačelnik Milos.

Gradonačelnik je zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, posebice prisutnim Suadu Kamberu, predsjedniku uprave gradskog poduzeća Neapolis i Mati Olujiću kao izvođaču radova, te poželio još jednom dobrodošlicu i trećem stanaru stanova u Salveli, Darvinu Pincanu, zaštićenom najmoprimcu koji se u travnju ove godine uselio u svoj novi dom s obzirom da je kuća u kojoj je živio ranije, zbog svoje starosti i trošnosti, postala neadekvatna i opasna za daljnje stanovanje. 

Uz simboličan poklon od strane grada, zamjenica gradonačelnika Vivijana Fakin uručila je Darvinu Pincanu i poklon u ime Udruge Zdravi Novigrad čija je predsjednica.

„Želimo se zahvaliti Gradu na pruženoj prilici, mislim da je ovo prilika koju se ne propušta i koju rijetki dobiju a koja je mojoj obitelji i meni omogućila daljnji ostanak i život u Novigradu“, rekla je Kristina Štrbo.

„Nadam se i vjerujem da ćemo moja obitelj i ja ovdje lijepo živjeti stoga se želim zahvaliti gradu i gradonačelniku što su meni i mojoj obitelji promijenili život“, izjavila je Milena Veber.

Izvor Grad Novigrad-Cittanova

Foto Karate klub Finida Poreč

Članovi Karate kluba Finida Poreč uspješno položili učenička kyu zvanja

Foto Konjički klub Vinia

POREČ/TAR: Eva Jurković državna prvakinja, Iris Baljak viceprvakinja