in

NOVIGRAD na finalnom sastanku projekta „WONDER-Child friendly destinacije“

Foto Grad Novigrad

U talijanskom gradu Cervia 18. i 19. listopada održan je finalni sastanak projekta „WONDER-Child friendly destinations“ iz programa INTERREG ADRION u kojem je Grad Novigrad jedan od partnera.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

Podsjećamo, radi se o međunarodnom projektu u čijem je fokusu razvoj grada po mjeri djeteta i obitelji  u turističkom smislu, a i za lokalno stanovništvo.

Osim finalnog sastanka, projektni partneri su sudjelovali na konferenciji „Sustainable and family friendly tourism in the Adriatic area“ (Održivi turizam i turizam po mjeri obitelji u Jadranskom području). Na konferenciji su sudjelovale regionalne vlasti regije Emilia-Romagna, stručnjaci sa Sveučilišta Salento i  Macerata, stručnjaci iz AITR Talijanske udruge za odgovorni turizam i Udruge za start-up turizam te LAG DELTA 2000, kao i predstavnica Sekretarijata programa INTERREG ADRION.

Na kraju konferencije gradonačelnik Grada Novigrada Anteo Milos i predstavnici svih partnera potpisali su Memorandum kojim se osigurava nastavak rada i suradnje i nakon njegovog formalnog završetka te na promociji i širenju mreže „Child-friendly“ gradova.

Drugi dan uslijedio je studijski posjet primjerima dobre prakse u Gradu Cervia, poput solana i centra za posjetitelje pri solanama u Cerviji, parku prirode i interaktivnom parku za djecu.

Ovaj je sastanak predstavljao samo formalni kraj projekta obzirom na to da se projektne aktivnosti nastavljaju još do kraja siječnja 2023.godine. Osim novih saznanja, istraživanja i realizirane pilot akcije u vidu edukativnog parka, iz ovog projekta Grad Novigrad ostvario je vrijedne kontakte i nove mogućnosti suradnje.

pixabay pas

U Filipinima pas ugrizao poštara. Kazne i vlasnicima pasa iz Rošina i Vineža

Foto Grad Poreč

API POREČ 22: Proglašenje rezultata ocjenjivanja meda u sklopu Mjeseca poduzetništva