in

NOVIGRAD: Ovog prosinca s 1.400 blagdanskih paketa razveselili djecu, umirovljenike i potrebite

Foto Grad Novigrad

Prema već dugogodišnjoj tradiciji Grad Novigrad ovih je blagdana podijelio prigodne pakete za sve umirovljenike, osobe slabijeg socijalnog statusa, kao i za mališane predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, ukupno više od 1.400 poklon-paketa, za što je u gradskom proračunu izdvojeno više od 25.000 eura.

Podsjetimo, svi umirovljenici i starije osobe bez vlastitih primanja kojih je na području grada Novigrada oko 900, uz pomoć Crvenog križa Bujštine, primili su blagdanski znak pažnje kojeg im je pripremio Grad Novigrad, prigodni poklon paket u kojem je pripremljen Božićni Pandoro i novigradsko maslinovo ulje te godišnji kalendar s novigradskim motivom.

Uz suradnju s Crvenim križem Bujštine, Grad Novigrad financirao je nabavu prigodnih blagdanskih paketa za dvadesetak Novigrađana smještenih u novigradskom Domu umirovljenika i drugim ustanovama socijalne skrbi, a šezdesetak osoba korisnika socijalnog programa utvrđenom od strane gradskog Socijalnog vijeća, primilo je jednokratni poklon bon za kupnju hrane i higijenskih potrepština.

Više od 400 mališana iz dječjih vrtića Tičići i Girasole – Suncokret, te nižih razreda osnovne škole Rivarella i Talijanske osnovne škole, u sklopu programa Prosinačkih radosti primili su prikladne blagdanske darove. Uz financiranje Grada, darove je nabavilo novigradsko Društvo Naša djeca, koje već tradicionalno mališanima organizira dolazak Djed Mraza i podjelu poklon paketa.

Novigrad kao mali grad u Hrvatskoj, uz povećanje od 29% u odnosu na prošlu godinu, planira kroz proračun 2024. godine odvojiti više od 490 tisuća Eura za zdravstvo i socijalnu skrb. Ovim proračunom potvrđen je nastavak plana Grada Novigrada – Cittanova kojim se financira i sufinancira zdravstvena i socijalna politika iznad standarda kojeg propisuju nadležna ministarstva. Sredstva za brojne dodatne usluge u zdravstvu koje koriste Novigrađani, kao što su troškovi laboratorijskih usluga u Domu zdravlja u Novigradu, zdravstvena njega u kući, dodatan tim Hitne pomoći u ljetnim mjesecima, te financiranje obnove zgrade novigradske ambulante Doma zdravlja, predviđena su u proračunu Grada 2024. godine. Uz ostale brojne aktivnosti socijalne skrbi Grada, sredstvima iz proračuna nastaviti će se financiranje blagdanskog darivanja korisnika socijalne skrbi i umirovljenika, program refundiranja dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima, te brojna sufinanciranja i pomoći najranjivijim skupinama Novigrađana, saznajemo u Gradu Novigradu.

Foto Umjetenička škola Poreč

POREČ: Božićni koncert Umjetničke škole ozario dječja lica i oduševio publiku

Natali RAdovčić - Privatni album

Natali Radovčić iz Žbandaja kod Poreča natječe se u showu THE VOICE: Sve je krenulo s dječjim mikrofonom. Otkrila tko je zaslužan za njen glazbeni put