in

Natali Radovčić iz Žbandaja kod Poreča natječe se u showu THE VOICE: Sve je krenulo s dječjim mikrofonom. Otkrila tko je zaslužan za njen glazbeni put

Natali Radovčić - Privatni album

Za Božić smo objavili razgovor s Tonijem Šimonovićem, Zagrepčaninom koji je rođen i odrastao u Vižinadi. Danas vam donosino priču o 21-godišnjoj Natali Radovčić, koja je rođena u mjestu Žbandaj pored Poreča. Toni i Natali odlično se snalaze u popularnom TV showu The Voice na HRT-u i oboje su u timu pjevača Urbana. Navijamo za njih svake subote!

Pitali smo Natali da nam malo ispriča o sebi, kada se počela baviti glazbom i kako je došla do toga da se prijavi u The Voice hrvatska, glazbenoj emisiji u kojoj je daleko dogurala.

-U Žbandaju sam pohađala niže razrede osnovne škole a zatim više razrede nastavila u Osnovnoj školi Poreč. Paralelno sam pohađala i glazbenu školu gdje sam svirala harmoniku i pjevala u školskom zboru. U srednjoj glazbenoj školi u Puli završila sam dvije godine solo pjevanja. Poklon koji sam dobila kao dijete od svojih roditelja za svoj 1. rođendan bio je dječji mikrofon od kojeg se nisam odvajala, otkrila nam je mlada pjevačica.

Dodaje da kada je imala 9 godina prvi je put nastupila na pozornici – bilo je to na festivalu Mali Veliki mikrofon u Buzetu, gdje je krenula na satove pjevanja.

Natali Radovčić - Privatni album
Natali Radovčić – Privatni album

-Voditelj i organizator festivala je Alan Poropat, a vocal coachevi Ana Jakšić i Katarina Jurić kojima sam zahvalna na svim savjetima i poduci. Nikad prije tog festivala nisam osjetila tremu niti strah od javnog nastupa sve do generalne probe gdje se nisam usudila stati na pozornicu i otpjevati pjesmu. Nekako su me ohrabrile mentorice i moja mama koje su znale i vjerovale da ja to mogu. I od tada je sve krenulo, pozornica je postala moj happy place. Cijela moja obitelj voli pjevati i hvala im što su prepoznali moj talent i usmjerili me ka tome, jer je glazba ono što me ispunjava. Na svim obiteljskim okupljanjima rado zapjevam uz mog pranona Marija Kotige koji i dan danas svira harmoniku, također uz strica koji pjeva i svira gitaru, priča nam Natali.

Također, ovom prilikom htjela se zahvaliti svojim roditeljima i bratu koji su uvijek uz nju i podržavaju njen glazbeni put, a posebno tati koji ju je kroz dječja natjecanja uvijek savjetovao.

-Tata bi nalazio predivne pjesme u kojima me prepoznao i znao da ja to mogu izvesti i prenijeti na publiku. Nastupala sam na brojnim natjecanjima i festivalima u Istri i Rijeci. Neki od festivala su: Mali Veliki Mikrofon u Buzetu, Vocci Allegre u Poreču, All you need is love u Pazinu, Dječji mikrofon u Rijeci i drugi. Posljednje dvije sezone pjevam u bendu koji se zove “Undercover acoustic band”. Članovi koji čine band uz mene su Danijel Krevatin, Mladen Pisak i Valter Klarić. Pjevamo većinom strane pjesme za turiste po sezoni, a to su coveri pjesama 70-tih, 80-tih, 90-tih, navela je Natali.

Svirke su joj pomogle pri opuštanju pred publikom i u kontaktu s ljudima.

-Prva velika pozornica bila mi je natjecanje u showu Zvjezdice kad sam još bila dijete, za koji nisam bila svjesna kao u ovom natjecanju The Voice Hrvatska koje je za mene nešto puno veće i ozbiljnije.
Odlučila sam se prijaviti u The Voice kako bih stekla novo iskustvo, nadogradila svoje glazbeno znanje s profesionalnim glazbenicima. Kroz prve tri sezone The Voicea maštala sam da ću i ja jednog dana stajati na toj pozornici, a sada se sve to događa i čini se nestvarno.
Pri ispunjavanju prijave za The Voice nisam imala toliko samopouzdanja, a znala sam da to želim i mogu. Nakon prijave, slijedile su predaudicije koje su bila dosta stresne jer se prijavilo jako puno odličnih kandidata. Među njima je i Toni Šimonović, također iz Istre, za kojeg sam znala da postoji ali se nikada do sada nismo upoznali. Veoma draga i talentirana osoba, a i meni sada kroz show novi prijatelj. Zajedno smo u timu Urban, koji je prepoznao naš talent. Učimo i puno radimo kroz probe kako bismo na nastupu dali najbolje od sebe, povjerila nam je mlada Žbandajka.


Naravno, na audiciji nije bilo lako dobiti prolaz jer su svi kandidati talentirani, svatko je poseban na svoj način.

-No, koliko god sam cijeli dan bila pod tremom, kada je došao trenutak za stati na pozornicu i odraditi moje dvije minute, iskoristila sam ih maksimalno i najbitnije od svega – uživala sam. U nokaut fazi izborila sam prolaz u treći krug-dvoboj. Veselim se vidjeti što me dalje čeka. Smatram da show The Voice Hrvatska pruža razne glazbene mogućnosti, a ja se definitivno želim nastaviti baviti glazbom, stvarati i pisati svoje pjesme i sve to prenijeti na publiku koja će to, nadam se, prepoznati, zaključila je Natali Radovčić.

Držimo joj fige!

U nastavku možete pročitati i naš članak o Toniju Šimonoviću:

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Ovog prosinca s 1.400 blagdanskih paketa razveselili djecu, umirovljenike i potrebite

N E DIRAJ FOTKU

Sportska zajednica Istarske županije ima novog glavnog tajnika, proslavljenog olimpijca