in

NOVIGRAD planira prodati nekretnine kako bi mogao urediti izložbeni prostor ribarske baštine

Foto Grad Novigrad

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Novigrada utvrđen je popis poslovnih prostora u vlasništvu Grada Novigrada koji su predmet kupoprodaje. Na inicijativu gradonačelnika provedena je analiza poslovnih prostora i sastavljen popis onih koji su predmet kupoprodaje sukladno Zakonu o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora, na način da se na popis uvrstilo poslovne prostore koji zadovoljavaju sljedeći kriteriji: da je preostali dio nekretnine u kojoj se nalazi poslovni prostor u vlasništvu Grada Novigrada upisan kao vlasništvo zakupnika predmetnog poslovnog prostora ili članova njegove obitelji.

Temeljem provedene analize sastavljen je popis poslovnih prostora u vlasništvu Grada koji su predmet kupoprodaje, sukladno članku 30. Odluke o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora u vlasništvu Grada Novigrada. Prema članku 28. stavku 2. Odluke o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora u vlasništvu Grada popis poslovnih prostora, na prijedlog gradonačelnika, utvrđuje Gradsko vijeće.

Prodaji poslovnih prostora u vlasništvu Grada koji se nalaze u starogradskoj jezgri pristupit će se radi prikupljanja sredstava koja će Grad investirati u vlastiti prostor u starogradskoj jezgri, u skladu s projektom izgradnje izložbenog prostora ribarske baštine.

Prema prijavi na natječaj FLAG-a Pina Nobilis, u okviru podmjere 2.2.1. Potpora aktivnosti pokretanja, razvoja i unapređenja dodatnih sadržaja na FLAG području, ukupna vrijednost investicije iznosi 1.836.678,35 kuna, od čega Grad Novigrad mora osigurati 1.077.728,35 kuna vlastitih sredstava. Taj bi se iznos osigurao upravo od prodaje poslovnih prostora, objavio je Grad Novigrad.

wtm turistički sajam london hrvatska 2021

Hrvatska turistička ponuda na sajmu WTM u Londonu

Foto Karate klub Finida Poreč

Porečka Finida šesti put ima prvake Hrvatske