in

Novigrad se pretvorio u grad bluesa za treći Cittanova Blues Festival

Foto TZ Novigrad

Završeno je treće izdanje Cittanova Blues Festivala, čime je Novigrad odzvanjao zvucima bluesa. Od 27. do 29. lipnja Novigrad je postao živahno blues središte, ugošćujući vrhunske izvođače i privlačeći blues entuzijaste iz bliže i dalje okoline. Uspjeh festivala bio je pravi dokaz moći glazbe u zbližavanju ljudi.

Foto TZ Novigrad
Foto TZ Novigrad

Ovogodišnji festival predvodili su dobitnik Grammyja, virtuoz na harmonici Sugar Blue i kultni Gerry McAvoy’s Band of Friends. Elektrizirajući nastup Sugar Bluea 28. lipnja osvojio je publiku, pokazujući njegov izvanredan talent i bogatu povijest blues scene. Sljedeće večeri, Band of Friends Gerryja McAvoya oživio je duh glazbe Roryja Gallaghera, oduševivši obožavatelje svojim snažnim i iskrenim izvedbama.

Foto TZ Novigrad
Foto TZ Novigrad

Festival je također sadržavao impresivne nastupe The Screaming Wheels, poznatih po svom intenzivnom modernom blues zvuku, i talijanskog energičnog Bluesmobile – Blues Brothers tribute benda. Raznolikost i kvaliteta izvedbi osigurala je dinamičan i nezaboravan doživljaj za sve posjetitelje.

Događaj je započeo 27. lipnja izložbom fotografija prošlogodišnjeg festivala fotografa Mirande Legović, Marcusa Fernanda i Nevena Gerenčira, nakon čega je uslijedio nastup Greg Black & The Bad Notion, prošlogodišnjih pobjednika Cittanova Blues Challengea.

Tijekom cijelog festivala glavni novigradski trg i razne lokacije u gradu živjeli su od glazbe. Blues Morning Coffee i Sunset Blues događaji stvorili su jedinstvenu atmosferu, omogućujući posjetiteljima da uživaju u glazbi tijekom cijelog dana. Tradicionalni jam sessioni u Pubu-9 dali su čar festivalu, a osim domaćih, privukli su i glazbenike iz drugih zemalja. Svirka i pjevanje mlade, tek 15-godišnje gitaristice Katarine Pivnički iz Bečeja dokaz je da blues još uvijek živi i ima budućnost. Vožnja Blues WineTrainom po domaćim vinarijama bila je pravi hit, a nudila je kombinaciju blues glazbe i domaćih delicija.

Foto TZ Novigrad
Foto TZ Novigrad

–  Prisustvo Grammyjem dobitnika Sugar Bluea i legendarnog Gerryja McAvoy’s Band of Friends uzdigao je festival, pružajući nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje bluesa. Ponosni smo što smo Novigrad za jedan vikend pretvorili u grad bluesa koji slavi bogatu kulturu bluesa. Održavanje Cittanova Blues Festivala velikodušnom potporom pružili su Grad Novigrad-Cittanova, Turistička zajednica grada Novigrada i lokalni poduzetnici. Njihovi doprinosi osigurali su da festival ostane besplatan za sve, omogućujući svima da sudjeluju u magiji bluesa. Na kraju festivala izražavamo zahvalnost svim mještanima, posjetiteljima i turistima koji su nam se pridružili te nevjerojatnim umjetnicima koji su svoju strast i talent donijeli na našu pozornicu. Novigrad se za ova tri dana uistinu pretvorio u grad bluesa, a veselimo se stvaranju novih glazbenih uspomena u godinama koje dolaze – izjavili su organizatori festivala Denis Makin i Vladimir Brajan. 

Izvor TZ Novigrad

Foto POU Buje

Odgođen koncert Zvjezdana Ružića u Momjanu

Presica u Žminju za Festival istarske pašte - Foto Tanja Kocijančić

Za vikend Istarski festival pašte u Žminju – Natjecanje u pripremi makaruna, delicije, zabava za sve generacije…