in

NOVIGRAD/UMAG – Zborovi Lavanda i Korona na susretu u Zagrebu

Istarski zborovi u Zagrebu na Festivalu evergreena

Članovi mješovitih pjevačkih zborova Korona iz Umaga i Lavanda iz Novigrada protekle subote uspješno su nastupili na 7. koncertu Festivala zborskih evergreena, koji je održan u svečanoj dvorani Udruženja obrtnika u Zagrebu. Zboraši Korone su pod vodstvom dirigenta Branislava Ostojića u prepunoj dvorani izveli domaće i strane zborske evergreene, odnosno Sokoliću moj, El Grillo, Riu riu chiu, Moja diridika, Tam prek Drave te Barbara Ann. Zborašice Lavande su se domaćinima predstavile pod vodstvom istog dirigenta, Ostojića, poznatim zborskim skladbama koje su se neka, a još uvijek i dan danas izvode, a to su bile Kaleto moja, Ljubavna pjesma, Malaica, Čakule te skladbom Pjevaj iz našeg najpoznatijeg mjuzikla Jalta, Jalta.

Istarski zborovi u Zagrebu
Istarski zborovi u Zagrebu

Osim naših predstavnika, kojima je to bio ujedno i prvi nastup takve vrste na Festivalu evergreena, nastupili su članovi zborova HKUD-a Sloboda te Renesansni ansambl glazbenog kluba Vatroslav Lisinski iz Zagreba.

Izvanredno uspjeli koncert završio je izvedbom zajedničkih skladbi svih sudionika Festivala, njih stotinjak, zajedničkim skladbama Nek svud ljubav sja, Zdravi bili ded i baka te Završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta, koje su pratili članovi mandolinističkog sastava HKD Istra iz Pirana, sa kojima naši zboraše gaje višegodišnje prijateljstvo putem zajedničkih nastupa.

Sedmi koncert Festivala evergreena uspješno je organizirao Vokalni ansambl Vatroslav Lisinski uz suorganizaciju Obrtničkog doma iz Zagreba.

foto policija rotacija automobil patrola

POLICIJA poziva svjedoke – Biciklist naletio na pješakinju i pobjegao s mjesta nesreće

Foto Kongres dječjeg zdravlja - Foto Grad Poreč

POREČ: Pedijatri iz cijele Hrvatske na Kongresu dječjeg zdravlja – U fokusu nedostatak pedijatara