in

Održan tradicionalni Susret 4 Novigrada uz druženje, tortu i novčane darove

Foto Grad Novigrad

Proteklog vikenda Novigrad bio je domaćinom tradicionalnog Susreta 4 Novigrada. Od petka do nedjelje Novigrad-Cittanova ugostio je tako oko 150 sudionika ovogodišnjeg izdanja Susreta iz tri grada imenjaka: Novigrada Dalmatinskog, Novigrada Podravskog te Novigrada na Dobri.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

Gosti su u Novigrad stigli u petak navečer, a dobrodošlica im se priredila ispred sportske dvorane, gdje su ih dočekali predstavnici Grada Novigrada-Cittanova, uz volontere koji su sudjelovali u organizaciji Susreta te domaćine kod kojih su gosti iz tri prijateljska Novigrada bili smješteni tijekom boravka u Cittanovi. Goste je ovdje dočekala okrjepa uz hranu i piće, a druženje uz glazbu uživo i koncert Gustafa nastavio se na Velikom trgu.

U subotu ujutro gosti su se uputili na izlet autobusom. Posjetili su Rovinj, a po povratku u Novigrad, u ranim popodnevnim satima, slijedio je ručak u prirodi, u Parku Janeza Ziherla u novigradskom Karpinjanu. Tu su se tijekom popodneva sudionici susreta i njihovi domaćini družili uz sportsko-rekreativne sadržaje, organiziran je i posjet turističkim vlakićem ovdašnjim vinarijama, a u večernjim satima slijedio je nastavak druženja u hotelu Aminess Maestral, uz glazbu uživo Malvazija benda te večeru za goste iz gradova-prijatelja i njihove domaćine.

Bila je to prilika i za razmjenu prigodnih darova, kao i simboličnu primopredaju domaćinske zastave domaćinima idućeg Susreta, Novigradu na Dobri. Gradonačelnik Cittanove Anteo Milos, osim domaćinske zastave idućim domaćinima, svojim kolegama iz gostujućih gradova odnosno općina Novigrad Dalmatinski i Novigrad Podravski te općine Netretić, u kojoj se nalazi Novigrad na Dobri, predao je i novčane darove namijenjene odgojno-obrazovnim ustanovama u njihovim sredinama, a najavio je i kako će Cittanova ubuduće financijski sudjelovati u organizaciji svih susreta neovisno tko je domaćin, kako bi se osiguralo održavanje tradicije susreta. Bila je to prigoda i da se zajednički, simbolično, u znak prijateljstva, zareže velika prigodna torta.

U nedjelju ujutro gosti iz triju Novigrada imali su na raspolaganju niz slobodnih aktivnosti koje su im priredili domaćini iz Cittanove, od prisustvovanja svetoj misi, preko posjeta muzeju Lapidarium, Gallerionu, CMIK-u i crkvenoj kripti, sve do obilaska grada turističkim vlakićem.

U popodnevnim satima, nakon oproštajnog ručka gostiju i njihovih domaćina, u kućanstvima u kojima su smješteni, uslijedio je oproštaj ispred sportske dvorane, uz još jednu razmjenu dobrih želja, potvrdu prijateljstva i neizbježnu šaljivu poruku: „Vidimo se dogodine u – Novigradu!“.

      

S prijema za Antoniju Mrzlić Budak - Plaketa za promociju općine

Prijem za najuzorniju hrvatsku seosku ženu – Plaketa za Supetarku Antoniju Mrzlić Budak

Ilustracija Pixabay voda špina

Bez vode 13. listopada sela kod Sv. Lovreča