in

Prijem za najuzorniju hrvatsku seosku ženu – Plaketa za Supetarku Antoniju Mrzlić Budak

S prijema za Antoniju Mrzlić Budak - Plaketa za promociju općine

U supetarskoj Kući od kobasica jučer je održan svečani prijem najuzornije hrvatske seoske žene Antonije Mrzlić Budak. Prijem su upriličili načelnik Općine Sv. Petar u Šumi Mario Bratulić, predsjednik Općinskog vijeća Nadir Breščić te Sanja Kantaruti, direktorica Turističke zajednice središnje Istre.
U znak zahvale za promociju Sv. Petra, Zavičaja tradicije i supetarskih suhomesnatih delicija te vrijednih žena Istre, Antoniji je uručena prigodna plaketa. Načelnik Bratulić još je jednom čestitao nagrađenoj te najavio domaćinstvo izbora Najuzornije hrvatske seoske žene 2023. u Sv. Petru u Šumi. 

Detalj s dodjele nagrade za nauzorniju seosku ženu u Čakovcu
Detalj s dodjele nagrade za nauzorniju seosku ženu u Čakovcu

Inače, Antonia je titulu osvojila u subotu u Čakovcu u konkurenciji 17 kandidatkinja iz 13 županija. Majka je troje djece, sa suprugom Mihaelom živi i radi u Sv. Petru u Šumi gdje vode konobu Doma. U  hramu gastronomije njihov predani rad dolazi do izražaja – u njihovoj se konobi gurmanska nepca časte delicijama istarskog podneblja. 
Obitelj Budak i Antonija su primjer kako plod polja uspješno ponuditi na stolu, priopćeno je iz Općine Sv. Petar u Šumi.

S prijema za Antoniju Mrzlić Budak
S prijema za Antoniju Mrzlić Budak

Foto Grad Poreč

POREČ: Posjetite Informativni dan za poduzetnike

Foto Grad Novigrad

Održan tradicionalni Susret 4 Novigrada uz druženje, tortu i novčane darove