in

Otvoren novi Društveni dom u Mugebi

Novi društveni dom u Mugebi - Foto Grad Poreč

Prigodnom svečanošću danas (11.02.2023.) u centru naselja Mugeba i službeno je otvoren Društveni dom, koji će biti u funkciji za druženja mještana.

Novi društveni dom u Mugebi - Foto Grad Poreč
Novi društveni dom u Mugebi – Foto Grad Poreč

-Drago mi je kada možemo otvarati velike objekte i obilježiti završetak velikih investicija, ali isto tako uvijek mi je jednako drago kada otvaramo ovakve male objekte, za koje znam da su važni i puno znače za svakodnevicu i druženja naših sugrađana. Za ovaj smo Dom imali puno upita građana i stanovnika mjesnog odbora, tako da mi je drago da danas možemo i službeno proglasiti ove prostore otvorenim, rekao je na svečanosti porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Novi društveni dom u Mugebi - Foto Grad Poreč
Novi društveni dom u Mugebi – Foto Grad Poreč

Dom je naime, postavljen prema željama mještana i mjesnog odbora, a koristit će za zajednička druženja, rođendane, proslave i druge prigode, pogodno jer je i blizu dječje igralište i crkva, a riječ je o objektu koji su dugo čekali, rekao je u svom obraćaju predsjednik Mjesnog odbora Fuškulin Andrea Crevato.  Društveni dom je montažni objekt, koji uz salu za druženja ima i sanitarni čvor, klima uređaj, televizor, na ukupno 44 kvadrata, a ispred je uređena terasa i zelena površina. Radove su izveli Grip Juričić d.o.o iz Pazina, te Kova d.o.o. iz Velike Gorice, a hortikulturno uređenje Usluga Poreč.

Društveni dom simboličnim su otkrivanjem ploče s natpisom otvorili gradonačelnik Peršurić i predsjednik Crevato, a objekt blagoslovio župnik Ivan Butković. Za zakusku su se pobrinuli MO i sami mještani donijevši iće, piće i slastice, priopćeno je iz Grada Poreča.

Marilena Dužman - Foto Gradska knjižnica Poreč

“Hladno srce” Ližnjanke Marilene Dužman najposuđivanija je knjiga u istarskim narodnim knjižnicama

Foto Grad Poreč

POREČ: Obilježena godišnjica smrti Antona Grabara, jednog od vođa pobune mornara u Boki kotorskoj