in

Park Food Fest u Novigradu označio početak ljetne sezone događanja

Foto Studio 11 - Tz Novigrad - Park food fest

Proteklog vikenda centar Novigrada je vrvio od gostiju koji su uživali na Park Food Festu, dvodnevnom festivalu istarske kuhinje koji se u šarmantnoj luci Mandrač održao peti put. Na tisuće domaćih i stranih gostiju kušali su 20-ak različitih jela na meniju 5 ugostiteljskih objekata, ispijali vina 7 vinara te kraft piva dvaju lokalnih proizvođača.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

Kako je festival počeo u 13 sati te trajao do večernjih sati, gosti su dolazili na ručak i večeru, s obitelji, prijateljima, poslovnim partnerima, a atmosfera je bila odlična zahvaljujući raznovrsnom zabavnom programu te ugodnom ljetnom vremenu. Organizator manifestacije, Turistička zajednica Grada Novigrada – Cittanova, kaže da su dobili jako dobre povratne informacije od strane gostiju i samih Novigrađana. 

„Sam ambijent novigradskog Mandrača i parka pokazao se jedinstvenim prostorom za održavanje takvih evenata i već pripremamo sljedeće izdanje koje će se održati početkom studenog.“ – izjavila je direktorica turističke zajednice, Vesna Ferenac, koja je ponosna na sve partnere koji su na Park Food Festu pokazali ono najbolje što sjeverozapadna Istra nudi kada je u pitanju gurmansko uživanje.  

„Prodano je više od 3.000 porcija hrane. U dva dana festivala, posjetitelji su mogli kušati zaista odlična i raznovrsna domaća jela i istarske proizvode te smo vrlo zadovoljni ponudom i kvalitetom pripremljenih jela i pića koja su za ovo izdanje pripremili naši vrijedni domaćini: od lokalnih vina, craft pive, rakije, maslinovih ulja do vrlo ukusnih tjestenina, brodeta, buzara, originalnih sendviča, gljivarskog kotlića, burgera i pizza. Bilo je jela koja su karakteristična za street food evente, ali i domaćih istarskih specijaliteta spremljenih s lokalnim namirnicama. Uz gurmansku ponudu, nije izostalo ni zabave, glazbe i dječje animacije, a za ovu smo priliku ponovo aranžirali Park ribara u znaku mora, što je svakako doprinijelo još ugodnijoj i veseloj atmosferi.“

FUČ u Novigradu - Festival uličnih čarobnjaka
FUČ u Novigradu – Festival uličnih čarobnjaka

Hranu su nudili restorani Half 8 by Aminess, Konoba Amfora, La Taverna by Tenuta Tre Terre, Konoba Nino i Fakin Pizza. S obzirom na to da su istarska jela nezamisliva bez ekstra djevičanskih maslinovih ulja, na manifestaciji su svoje zlatne kapi predstavili nagrađivani novigradski proizvođači Červar i Rheos. Hranu je pratila bogata ponuda vina na čaše i u boci proizvođača s našeg područja: Degrassi, Demark, Ghira, Leonardo Palčić, Moreno Ivančić, Pervino i Veralda. Kraft piva točili su Još jena i Bura Brew, a istarske rakije nudila je destilerija Šegon.

Park Food Fest je posjetio i veliko broj roditelja s djecom jer je Park novigradskih ribara bio prava oaza za dječju zabavu zahvaljujući udruzi Žuti kišobran. Mališani su sudjelovali u kreativnim radionicama te se zabavljali u potraži za blagom. Ovaj jedinstveni ambijent ukrasile su vrijedne ruke brenda „Cro8“, koji je za ovu prigodu osmislio interaktivne igre i atrakcije koje su postavljene u parku.  U hladu krošnji, u subotu je gostovala izložba „Klupica za srce“, koju su izradili dječji vrtići iz pet istarskih gradova u sklopu hvalevrijednog projekta s humanitarnim ciljem: poboljšanje i unapređenje uvjeta življenja djece koja odrastaju u dječjem domu „Ruža Petrović“ u Puli. 

Nakon Park Food Festa, lipanjska događanja u Novigradu nastavljaju se već ovog vikenda s čak 3 događanja: u subotu i nedjelju ulice centra grada bit će prepune zabave zahvaljujući uličnim zabavljačima i vrhunskim umjetnicima za zabavu što djece, što odraslih. Čarobni Novigrad iz godine u godinu oduševljava goste grada kreativnošću, humorom i ljepotom izvedbe. Vikend će biti i u znaku tradicionalne venecijanske regate Transadriatica. Ovo će biti 39. okupljanje pasioniranih ljubitelja jedrenja koji redovito uživaju u dobro osmišljenom programu koji im domaćini pripreme, a njihovim odlaskom u subotu za vrijeme zalaska sunca može se uživati u prekrasnom pogledu na more i jedrilice koje odlaze na pučinu. Povodom Međunarodnog dana joge, u subotu ujutro održat će se besplatan sat vježbanja joge u Parku novigradske biskupije, tik uz more. Udruga Amrit Sagar poziva i iskusne vježbače i početnike na zajedničko vježbanje, nakon čega slijedi vegetarijanska zakuska za sve sudionike, dok je u nedjelju u 10 radionica nada joge (joga zvuka) u hotelu Nautica. Radionicu će voditi Bhakti Devi, međunarodno poznata i renomirana učiteljica indijskog plesa.

Više fotografija iz Novvigrada pogledajte na našoj FB stranici na linku:

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid02SSh3orC6dTHpZCxGBr1suxKWWsVEgfBrhLUJAeHQ5bEQvH5wDLUbbJLoZYviS1LPl

Foto Grad Novigrad

Uređaj koji spašava život: Novigrad poziva na edukaciju korištenja automatskog defibrilatora

Foto Usluga Poreč 

Usluga Poreč raspisala natječaj za zapošljavanje na neodređeno vrijeme