in

POREČ: Folklorno društvo Pazin uljepšalo dan plesom i pjesmom korisnicima Doma za starije

U Domu za starije i nemoćne osobe Poreč gostovali su članovi Folklornog društva Pazin. U restoranu u Domu okupilo se četrdesetak korisnika i s nestrpljenjem očekivalo pazinske folkoloraše. Uz zvukove harmonike, bajsa i klarineta koje su svirali Gvido, Elvis i Luka došetalo je na podij šest plesnih parova koji su otplesali plesanjem nekoliko tradicionalnih plesova našega kraja.

Budući da Folklorno društvo Pazin ima dugu tradiciju i iskustva u nastupima, znali su odabrati onaj repertoar koji će korisnike Doma vratiti u njihovu mladost i na taj način im uljepšati poslijepodne.
Nakon što su se zagrijali s plesnim koracima plesači su izveli su nekoliko tradicionalnih pjesama na hrvatskom i na talijanskom jeziku koje se i inače pjevaju u Domu te su im se korisnici Doma rado pridružili u pjevanju.
Ponovno su se predstavili plesači i svirači koji su nastavili s plesanjem, korisnici su u ritmu „pomagali“ pljeskanjem što je značilo da su zadovoljni njihovim izvedbama i repertoarom.

Nakon sat vremena u veselom raspoloženju korisnici su bili jako zadovoljni. Od srca su pohvalili nastup i trud koji ulažu u očuvanje istarske baštine te ih pozvali na novi susret u Domu, priopćeno je iz te ustanove.

FUŠKULIN: Prva radionica iz projekta „Hižica puna priča“ – Djeca su gradila svoje KAŽUNE

Pješačenje i bicikliranje po Vrsaru, Kontiji i Limu predstavljeno na sajmu CMT u Stuttgartu