in

Poreč i Prag 6 obilježavaju 10 godina prijateljstva

Foto Grad Poreč

Brojne turističke prezentacije, sportske i kulturne razmjene obilježile su prvih deset godina prijateljstva između gradova Poreč i Prag 6. Tim povodom gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se u Maloj vijećnici s delegacijom Praga 6 koja je posjetila ovogodišnje izdanje Vinistre. Dogradonačelnik Jaromír Vaculík isuradnik Zdeněk Hlinský zahvalili su Poreču na prijateljstvu koje ova dva grada njeguju već 10 godina te poklonili prigodnu Svobodinu sliku.

Podsjetimo, Prag 6 od 2012. godine s Gradom Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva i to na razinama kulture, sporta, obrazovanja ali i gospodarstva. U tom je razdoblju održano više službenih posjeta i prezentacija, na kojima su se dijelila znanja i iskustva po pitanju povlačenje EU sredstava, prostornog planiranja, digitalizacije rada gradske uprave, ulaganja u obrazovanje, sport, organizaciju manifestacija.
Poreč se u glavnom gradu Češke predstavio kao turistička destinacija u više navrata i to kroz suradnju s Gradom Pragom 6, te Veleposlanstvom Republike Hrvatske i uredom Hrvatske turističke zajednice u Češkoj. Iako je Jadran oduvijek Pražanima tradicionalna destinacija, mijenjaju se njihovi afiniteti po pitanju smještaja, gastronomije i sadržaja, zbog čega kao svoju destinaciju biraju Istru. Tako su u proteklih 10 godina Česi ušli u top 5 gostiju koji posjećuju Poreč.

Tijekom prijema gradonačelnik je gostima zahvalio na suradnji i podršci, naglasivši kako Poreč mora valorizirati svoja prijateljstva s europskim gradovima i na taj način, kako bi destinaciju dodatno promovirao, a istovremeno nastavio raditi i na razmjenama i projektima.
Upravo zato će se Turistička zajednica Grada Poreča i drugi predstavnici iz grada ovoga mjeseca predstaviti vodećim češkim medijima i djelatnicima u turizmu, kako bi dodatno promovirali Poreč, nakon što je to već učinjeno i na Festivalu ambasada i drugim događanjima u Češkoj, priopćeno je iz Grada Poreča.

Ilustracija - Foto Pexels by Pavel Danilyuk žene poduzetnice menadžerice

Poreč: Networking Breakfast za žene poduzetnice – Kako postići harmoniju osobnog razvoja i antistresa?

pixabay trudnica žena majka

Župan: Majka ima pravo odlučiti o svome tijelu