in

POREČ: Korisnici Doma za starije obilježili sv. Maura uz priče, sjećanja i kroštule

Foto Dom za starije i nemoćne Poreč

Domu za starije i nemoćne osobe Poreč prigodno je danas na literarnoj grupi obilježen blagdan svetog Maura, zaštitnika grada Poreča i prvog poznatog biskupa Porečke biskupije. Literarnu grupu vodi volonterka Dragica Šuran koja je uvodno govorila o životu svetog Maura, o Poreču i njegovim povijesnim spomenicima.

Foto Dom za starije i nemoćne Poreč
Foto Dom za starije i nemoćne Poreč

Korisnici Doma uključili su se pričama i sjećanjima na proslavu blagdana svetog Maura te crticama iz svojih života vezanih uz običaje obilježavanja ovog blagdana. Posebno su se osvrnuli na duhovnu dimenziju svete mise i procesije gradom, nastojanja da razumijemo potrebe svojih bližnjih kao i ljudi s kojima dijelimo svoje vrijeme i svoje živote. 

Ravnateljica Doma Sandra Ćakić Kuhar zahvalila je najaktivnijoj volonterki Doma Dragici Šuran na brojnim volonterskim satima koje je poklonila korisnicima Doma. Vezano uz obilježavanje blagdana svetog Maura, izvijestila je korisnike kako je Nagrada svetog Maura ove godine pripala Marijanu Vukušiću, čemu su se korisnici obradovali, posebno oni koji ga poznaju kao vrijednog i ugodnog nastavnika matematike, fizike i kemije. 

istarski kolač kroštule
Foto Dom za starije i nemoćne Poreč

Druženje je nastavljeno uz razgovor dosjećanja, kavu i domaće kroštule, a korisnici su izrazili zadovoljstvo što su i na ovaj način uključeni u događanja u svojoj zajednici, javio nam je Dom za starije i nemoćne osobe Poreč.

Foto Tanja Kocijančić

Proslavu sv. Maura u Poreču omela kiša – No, građani su bili uporni, a palente, šuga i vina nije manjkalo

željko ninčić stand up

NOVIGRAD: Ovaj tjedan stand-up komedija Željka Ninčića, crtić za najmlađe i talk show sa svim istarskim županima