in

NOVIGRAD: Ovaj tjedan stand-up komedija Željka Ninčića, crtić za najmlađe i talk show sa svim istarskim županima

Željko Ninčić

I novi tjedan u novigradskom CMIK-u donosi raznovrstan program. U četvrtak 23. studenog od 19 sati vrijeme je za dozu svima nam potrebnog humora i smijeha, uz stand-up komediju „Ero sa ovoga svijeta“, u kojoj sarajevski glumac Željko Ninčić utjelovljuje dva lika iz legendarne predstave „Sarajevska audicija“ – Marinka Ćutuka i Veselog, prepoznatljivog po njegovom čuvenom: „Primi me…“. Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti putem web platforme eventim.hr ili u CMIK-u, a na dan predstave na blagajni CMIK-a od 18 sati.

U petak 24. studenog na rasporedu je filmski „Obiteljski dan“, u okviru kojega najmlađu kino publiku od 19 sati očekuje sinkronizirani animirani film Mia i ja. Mališani će uz Miju zaviriti u čaroban svijet vilenjaka, jednoroga i zmajeva, fantastičnu bajku koja postaje stvarnost i u kojoj Mia mora pronaći snagu i sposobnost da spasi jednoroge i cijeli svijet.

U subotu 25. studenog od 19 sati pozornica CMIK-a ugostit će panel raspravu odnosno talk show na temu: „Istarski župani – najzaslužniji za razvoj Istre ili tek prvi među jednakima“, čiji će akteri biti upravo dosadašnji župani Istarske županije – Stevo Žufić, Ivan Jakovčić, Valter Flego, Fabrizio Radin i Boris Miletić. Riječ je o jednom od programa u okviru obilježavanja 30 godina Istarske županije. Ulaz je slobodan.

Tijekom vikenda, u subotu i nedjelju, u CMIK-u će se održati još jedna u nizu vikend radionica mjuzikla odnosno plesa, pjevanja i glume, pod vodstvom porečkog Onstage studija za glumu i mjuzikl. Radionica je namijenjena djeci od 8 do 14 godina, a za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava putem e-mail adrese: sheri.onstage@gmail.com. 

Do konca studenog u CMIK-u će se još održati i predavanje dr. sc. Zrinke Mesić, stručnjakinje iz područja biologije i ekologije, na temu „Rijeka Mirna kao dio europske ekološke mreže“. Suorganizatori predavanja su Astronomsko društvo Višnjan i Znanstveno-edukacijski centar Višnjan. Ulaz je slobodan.  

Ulaznice za kino-projekcije u pretprodaji su dostupne na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, a mogu se kupiti i na blagajni dvorane sat vremena prije projekcije filma. Više informacija o programima CMIK-a može se pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.            

Foto Dom za starije i nemoćne Poreč

POREČ: Korisnici Doma za starije obilježili sv. Maura uz priče, sjećanja i kroštule

Foto Tanja Kocijančić

POREČ: U četvrtak repriza sv. Maura i rođendan Agrolagune uz tortu i pjenušac