in

POREČ: Lionsi završili akciju “Dajmo im da vide” za područja u kojima su naočale bogatstvo

Foto Lions klub Poreč

Lions klub Poreč je od listopada prošle godine pa do svibnja 2022. provodio himanitarnu akciju „Dajmo im da vide…“ kojom se u optikama u Poreču, kao i pojedinim liječničkim ordinacijama, prikupljale stare naočale s dioptrijom. U akciji je prikupljeno više odo 500 komada starih naočala s okvirom koje će se popraviti u međunarodnom centru Lionsa. Ovih dana naočale odlaze za Ljubljanu. Nakon toga naočale će se proslijediti u pojedine države u Africi gdje će Lionsi organizirati podjelu naočala liječnicima koji će ih u skladu s potrebama dodijeliti osobama u područjima gdje je kupiti naočale pravo bogatstvo.

Ovom akcijom Lionsi Regije Zapad kojoj pripada i LC Poreč velikom broju djece i odraslih koji žive u siromaštvu će omogućiti da se opskrbe elementarnom dioptrijskim naočalama. Lionsi će im pomoći da bolje vide svijet oko sebe, da čitaju, školuju se i budu sretniji.

-Akciju su podržale optike i pojedine ordinacije obiteljske medicine i na tome im najtoplije zahvaljujemo, te ordinacije opće medicine dr. Katarina Kokanović i dr. Loredana Fable – Grgurić, Optika HRAST , Očna optika “Ghetaldus” i Anina optika u Lacop centru, naglasili su iz Lions kluba.

Foto Plava laguna PR

Obitelji iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci na ljetovanju u Umagu

kaštijun istarska županija

Župan s gradonačelnicima: Kaštijun je problem cijele Istre. Svi će snositi troškove