in

POREČ: LUP otvorio skupnu izložbu “Mediteran” – Dođite je razgledati!

Foto Likovna udruga Poreč

Likovna udruga Poreč otvorila je svoju već  tradicionalnu izložbu Mediteran, koja je prvi put organizirana  2007. godine u okviru Međunarodnih folklornih susreta Zlatne sopele. Izložba je tada bila posložena u Maloj sali i Maloj galeriji Pučkog učilišta Poreč jer LUP nije imala vlastiti prostor. Tako se nastavilo izlagati u Pučkom učilištu Poreč dok udruga Lup 2010. godine nije dobila na korištenje prostor u Galiji gdje se od tada svake godine u lipnju održava ova izložba.

Nažalost, 2016. godine Zlatna sopela je nestala, ali je udruga na razne načine nastavila organizirati ovu izložbu o našem podneblju. Ove godine izlaže 19 autora, a motivi, tehnike i kvaliteta radova se razlikuj. No, i autori se razlikuju i u tome je ljepota. Na izložbi su zastupljeni fotografija, akril i kombinirane tehnike. Autori su ovaj put izložili viđenje „Mediterana“ koje su pokušali interpretirati na svoj način.

-Nakon kratkog osvrta na svaki izloženi rad, prisutne je razveselila vokalna etno skupina Zajednice Talijana Labinci Nigrignanum s nekoliko prigodnih pjesama. Bila je to i prilika da se proslave rođendani dviju prisutnih članica, a ugodno druženje završilo je zakuskom koju su pripremili članovi LUP-a i slavljenice. Izložba je otvorena u radno vrijeme Kluba umirovljenika Galija radnim danom od 8 do 11 sati, istaknula je predsjednica LUP-a Ester Diklić.

Foto Judo klub Istarski borac

Puno medalja za Istarskog borca na međuarodnom judo turniru Sv. Vid 2023.

Battistellina šterna vižinda maraston

TZ Vižinada poziva na Wine&Paint radionicu – Prijavite se, slikajte i kušajte fina vina