in

POREČ: Na čelu skoro svih gradskih ustanova, odjela i tvrtki stoje upravo – žene!

Foto Grad Poreč

Poreč, kao malo koji grad, na čelu gotovo svih gradskih odjela, ustanova i poduzeća ima žene. Upravo zato, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je povodom Dana žena održao prijem za gradske pročelnice, vijećnice, ravnateljice i direktorice svih gradskih ustanova i poduzeća. Prijemu su se pridružili i zamjenici gradonačelnika Elio Štifanić i Ugo Musizza.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Naime, četiri od ukupno sedam gradskih pročelnika su žene, u radu Gradskoj vijeća sudjeluje pet vijećnica, dok su na čelu ukupno 15 od 19 gradskih ustanova i tvrtki upravo – žene! Upravo je to razlog zbog koje je Poreč poseban i drugačiji, rekao je gradonačelnik.

– Često govorimo kako upravo na rukovodećim pozicijama nema dovoljno žena, a Poreč dokazuje da to ne mora biti tako. I zato sam ponosan, jer u svima vama imam odlične i pouzdane suradnice koje rade za zajedničko dobro naših sugrađanki i sugrađana.

Na prijemu su se okupile gradske pročelnice Nataša Simonelli, Vesna Kordić, Tatjana Matošević i Morena Mičetić, ujedno i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Tereza Banić, ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Poreč Snježana Radetić i  Zavičajnog muzeja Poreštine Elena Uljančić, iz Doma za starije i nemoćne Poreč Sandra Čakić Kuhar, ravnateljica Zdravog grada Poreč Nataša Basanić Čuš, direktorica poduzeća Parentium Gordana Lalić i poduzeća Stan Nadija Mendica, te gradska vijećnica Gordana Šušljik. Uz njih, tu su gradske vijećnice Nensi Beato Baturić, Azra Brođanac, Michela Bravar Kovačić i Karla Žužić, te ravnateljice TOŠ Bernardo Parentin Ester Zarli, OŠ Poreč Marija Mufić Santin, OŠ Finida Anita Sijerković Radin, Gradske knjižnice Poreč Irides Zović, Dječjeg vrtića Paperino Nataša Musizza i Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić, koje su bile službeno odsutne.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Prisutne su zahvalile na prijemu i znaku pažnje, iako je komunikacija praktično svakodnevna, a suradnja vrlo dobra. Naglasile su važnost podrške koju ostvaruju u radu s gradskom upravom i gradonačelnikom, pogotovo u izazovnijim situacijama i projektima koji kreću iz ničega i stvaraju nešto novo za grad. Kako je napomenula Gordana Lalić, tamo gdje ima volje, ima i načina, a u komunikaciji s gradonačelnikom upravo je to dojam koji ostavlja. Pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Kordić, koja u svakodnevnom poslu i najviše komunicira sa svim ustanovama, izrazila je zadovoljstvo što u svom poslu najviše surađuje sa ženama, ocijenivši kako su one pouzdane i organizirane suradnice koje vode velike kolektive.

Ravnateljica Muzeja Elena Uljančić naglasila je kako njihova ustanova prolazi svoj najveći investicijski ciklus – istraživanja na Maraforu, obnovu zgrade Muzeja, Romaničke kuće, pripreme obnove Crkve Gospe od Anđela, Kuće Dva sveca, Memorijalne kuće Joakima Rakovca, nešto što ostaje trajno upisano u povijesti našega grada.

– Vjerujem ćemo skupa raditi na tome da Porečankama i Porečanima omogućimo da u svom gradu pronađu sve ono što im je potrebno kako bi živjeli kvalitetan i ispunjen život – od zdravlja i brige o najmlađima, do kulture, ekologije i brige o najstarijima. Vi pokrivate upravo one, posebno osjetljive resore. Kako i izreka kaže – žene su stvarni kreatori društva., zaključio je gradonačelnik na kraju prijema, objavio je Grag Poreč.

NE KORISTI FOTKU Rovinj 8.3.2023. Photo: Srećko Niketić/PIXSELL

Počelo rušenje bespravnih objekata u Istri. Prvi na udaru Rovinj

Zbor Lavanda iz Novigrada

Zborašice novigradske Lavande nastupile u Zagrebu