in

POREČ: Odlična proslava Praznika rada na prepunom Gradskom kupalištu uz rekordne turističke rezultate

Foto Manuel Paljuh
Produženi prvomajski vikend doveo je brojne goste u Poreč, koji je na sam Praznik rada ostvario čak 28% više noćenja nego li prošle godine.
Praznik rada se, prema dobrom starom običaju, proslavio na Gradskom kupalištu, gdje se već od jutra zaigrao turnir u briškuli i trešeti. Čast da otvore glazbeni dio proslave pripala je članovima porečkog benda Baredinesaurusi, a nakon njih na binu se popeo popularni bend Magazin koji je svojim bezvremenskim hitovima raspjevao, ali i rasplesao posjetitelje. Nakon Magazina, mnogobrojnu publiku zabavljali su članovi Alfa Time Band-a. Pored glazbenog programa, posjetitelji su imali priliku uživati u bogatoj gastro ponudi. Čak 1000 besplatnih porcija fažola nestalo je u tren oka. Lijepo vrijeme, bogata gastro ponuda i glazba za sve uzraste privukla je na Gradskom kupalištu veliki broj građana i turista.

Osim proslave Praznika rada, produženi vikend obilovao je događanjima vezanima uz proslavu Dana grada – porečki Lions klub na Trgu slobode prikupljao je sredstva za Društvo invalida Poreč uz podjelu srdela, porečki hitnjaci obilježili su svoj dan demonstracijom pružanja prve pomoći svima zainteresiranima, dok su porečke plesne udruge MOT08 i USB Poreč svojim prekrasnim nastupima na Trgu slobode prigodno obilježili Svjetski dan plesa, ali i gradu poklonili radost plesanja koju dijele brojna djeca našega grada.

Dodajmo kako je, prema podacima iz sustava eVisitor, na području Turističke zajednice grada Poreča, najbrojniji su bili gosti iz susjedne nam Slovenije, slijede gosti iz Njemačke, Poljske i Austrije. Ukoliko se analizira razdoblje od 25. travnja do 1. svibnja ostvareno je 10% više noćenja. Termin je to u kojem se na našim emitivnim tržištima održavaju nacionalni praznici kao što su Festa della Liberazione u Italiji (25. travnja) i Dan osvobodilne fronte u Sloveniji (27. travnja). Sudeći prema turističkim rezultatima u predsezoni, pred nama je još jedna dobra turistička sezona, koju će dodatno obogatiti brojna događanja koja su za sve sugrađane i goste organizirali Grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča, objavila je Turistička zajednica.

oto Manuel Paljuh

Foto Istarska županija

Župan primio Vatrogasnu zajednicu Istarske županije na čelu s Dinom Kozlevcem

Vrsarski vrtić Tići - Foto Tanja Kocijančić

NEMA DOGOVORA Odgajateljice u Funtani i Vrsaru ipak idu u štrajk. Sindikat tvrdi da nema socijalnog dijaloga. Načelnik Gerometta razočaran