in

POREČ: “Putopriče: pozdrav iz pustinje Rub al Khali” Gorana Blaževića u knjižnici

Foto Goran Blažević u pustinji

Gradska knjižnica Poreč poziva sve zaljubljenike u putovanja da im se pridruže u ponedjeljak, 28. studenoga 2022. godine u 19 sati na otvorenju ciklusa putopisnih predavanja „Putopriče: pozdrav iz…“

Foto Gradska knjižnica Poreč - Knjiga Karavana Gorana Blaževića
Foto Gradska knjižnica Poreč – Knjiga Karavana Gorana Blaževića

Njihov prvi gost je putnik i putopisac Goran Blažević koji će, uz multimedijalno predavanje, predstaviti svoju knjigu „Karavana: ekspedicija kroz pustinju Rub al Khali“.

Nova knjiga Gorana Blaževića „Karavana“ donosi priču o nesvakidašnjem iskustvu prelaska jedne od najvećih svjetskih pustinja, Rub al Khali u Saudijskoj Arabiji. Nakon „Svilima“, knjige o njegovom 3300 km dugom pješačenju od Jordana do Hrvatske, Blažević je ovoga puta 650 km pijeska prešao na devi. Bio je jedan od malobrojnih sudionika velike ekspedicije kroz pustinju koju je organizirala saudijska kraljevska obitelj, s ciljem da se stvori najveća karavana deva koja je ikad prošla tom pustinjom. Početak je bio na jugu, na samoj granici s Jemenom, a cilj selo Jabrin koje označava sjeverna vrata pustinje Rub al Khali, a Blažević je u tom surovom području boravio 25 dana.

Koliko je bilo teško naučiti pravila pustinje i nositi se s njezinom teškom i negostoljubivom klimom, naučiti jahati devu i stvoriti odnos s tom životinjom, podnositi žeđ i glad i boriti se s jakim pustinjskim olujama, saznajte zajedno s nama na prvom putopisnom druženju „Putopriče: pozdrav iz pustinje Rub al Khali“.

Ulaz je slobodan!

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Počela dogradnja budućeg muzeja kulturno-povijesne zavičajne zbirke

Foto Istarska županija

Predstavljen najveći sportski događaj u Hrvatskoj u 2024. – Svjetsko atletsko prvenstvo u krosu u Medulinu i Puli WXC2024