in

Predstavljen najveći sportski događaj u Hrvatskoj u 2024. – Svjetsko atletsko prvenstvo u krosu u Medulinu i Puli WXC2024

Foto Istarska županija

U sjedištu Istarske županije, u Pazinu jučer je održana prezentacija nadolazećeg Svjetskog atletskog prvenstva u krosu WXC2024 koje će se održati u Medulinu i Puli 2024. godine.

Župan Istarske županije Boris Miletić čestitao je organizatorima ovog velikog sportskog događaja na uspješnoj kandidaturi. „Istra je do sada bila domaćinom brojnih vrhunskih sportskih manifestacija što je značajno doprinijelo promociji naše regije. S punim pravom možemo reći da je Istra danas na karti svijeta poznata i prepoznata kao sportska destinacija. Istarska županija kroz svoj proračun i Sportsku zajednicu Istarske županije, ali i novoosnovani Fond za razvoj sporta konstantno ulaže u razvoj sporta u našoj županiji. Naš cilj je što veća participacija mladih u organiziranim sportskim društvima jer je tjelesna aktivnost mladih predispozicija njihovog zdravog razvoja. Svaki veliki sportski događaj koji se događa u našoj županiji pridonosi dodatnoj promociji i popularizaciji sporta što posljedično potiče naše mlade na bavljenje sportom i prakticiranje zdravijeg života“ – poručio je istarski župan Boris Miletić.

Direktor natjecanja Robert Franjović i koordinator natjecanja i član izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza Elvis Peršić prezentirali su istarskom županu plan i očekivanja ovog Svjetskog atletskog prvenstva u krosu koje će nedvojbeno biti najveći sportski događaj u cijeloj Hrvatskoj u 2024. godini, a koje ujedno predstavlja i jedinstvenu priliku prezentacije cijelom svijetu Medulina, Pule, Istre, jadranske obale i Hrvatske.

Sastanku su prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan i tajnik Sportske zajednice Istarske županije Matija Červeni, koji su pohvalili inicijativu za održavanjem manifestacije u Istri te istaknuli njezine brojne prednosti za Istru i istarski sport.

Kros je najjača i najzahtjevnija atletska disciplina u kojoj se istovremeno na startu nalaze svjetski i olimpijski pobjednici u utrkama od 800m do maratona. Ceremonija onih najboljih održat će se u pulskoj Areni koja postaje spoj antike i modernog sporta, dok Svjetska atletska federacija (WA) producira prijenos u trajanju od 3 do 4 sata. Taj će direktan prijenos preuzeti više od 50 zemalja svijeta uključujući velika svjetska tržišta – SAD, UK, EU, Japan, Kina, Australija i Kanada.

Izvor KABINET ŽUPANA

Foto Gradska knjižnica Poreč - Knjiga Karavana Gorana Blaževića pustinja

POREČ: “Putopriče: pozdrav iz pustinje Rub al Khali” Gorana Blaževića u knjižnici

Foto Grad Poreč - Paljenje adventske svijeće 2021.

POREČ: U subotu paljenje prve adventske svijeće