in

POREČ: Spektakularan završetak sezone USB-ovih plesačica na svili

Foto Antonio Petrowski

Akrobatskim nastupom pod krošnjama starih pinija na porečkoj plaži Pical, plesačice na sviliUdruge mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč zaključile su sredinom prošlog tjedna plesnu godinu i uvele svoje sugrađane i goste u dugo toplo ljeto. Posebno srdačnim aplauzima popraćene su egzibicije 33 djevojčice prve dječje generacije plesa na svili u Poreču. Na sve je njih USB izuzetno ponosan, istaknula je trenerica Veronika Vlašić.

Foto Antonio Petrowski
Foto Antonio Petrowski

Radi se o osnovkama i srednjoškolkama koje treniraju dva puta tjedno, od listopada do lipnja. Najmlađe među njima izvele su koreografiju uz glazbu iz Disneyeve Male sirene, dok su one malo starije interpretirale Avatar – The way of Water. Ugođaj otoka Hawaii i Cuba prenijele su svojim skladnim pokretima odrasle članice (od 25 do 47 godina) čija je početnička grupa aktivna tek pet mjeseci, dok ona napredna, uvijek u istom sastavu, marljivo radi već godinu i pol.

Foto Antonio Petrowski
Foto Antonio Petrowski

Gosti iznenađenja bili su atraktivni plesači Plesnog Centra Palladium koji djeluje u Umagu i Novigradu, a posvećen je društvenim plesovima poput salse i bachate. Posebno su dojmljivi bili simultani nastupi sa zračnim kretnjama akrobatike na svili i mekanim salsa koracima plesnih parova. Na kraju je „pozornicu“ preuzela publika koja je imala prigodu isprobati svilene rekvizite.  

Trenerica Veronika Vlašić zahvalila je na lijepoj suradnji gostujućim plesačima Mladenu, Ireni, Tjaši, Mateju, Tini, Antoniju i Luki te voditeljima Sebastijanu i Ivani. Istaknula je i da je cjelokupni događaj fotografijama ovjekovječio Antonio Petrowski, dok je za tehničku opremu neophodnu da bi zaživjela čarolija ove priredbe zaslužan Valentin Gašparini.

Foto Antonio Petrowski
Foto Antonio Petrowski

U završnom su nastupu sudjelovale polaznice najmlađe grupe Lana, Helen, Rebecca, Lana, Chiara, Luemi, Petra, Nina, Emili, Nicki, Noëlle, Ema, Vita, Eva, Ajlin i Annelie. Više razrede osnovne škole i srednju školu predstavljale su Laura, Nika, Jana, Lana B, Julia, Vita, Emily, Elena, Lana Z., Emili, Petra, Lana B. i Nina. Pred svima njima su sad zasluženi školski praznici.

Odrasle će grupe biti aktivne i tijekom ljeta te će nastaviti trenirati u USB-ovoj dvorani u Ulici Mate Vlašića 39 ponedjeljkom i četvrtkom od 18.30 do 20 sati.

Vesele se što će ponovno plesati na svili u sklopu programa Porečkog ljeta u Parku Olge Ban, u angažmanu Turističke zajednice Poreč,  i to 3, 10, 17, 24. i 31. srpnja te 7, 14. i 21. kolovoza.

Programe i aktivnosti treniranja plesa na svili moguće je pratiti na društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM – ARIA PLES NA SVILI/USB Poreč.

Foto Klub ritmičko portske gimnastike Poreč

Porečke gimnastičarke osvojile niz medalja na 32. državnom prvenstvu

lisice policija mup ilustracija

Na koncertu LGBTIQ+ zajednice u Istri: Policija privela osobe koje su bacile baklje na pozornicu