in

POREČ: Startao Sport Fest – Run Fest utrka, BMX akrobacije, natjecanja freestyle footballu, flying discu…

Foto Sport Fest Poreč

Danas je u porečkoj dvorani Žatika otvoreno šesto izdanje Sport Festa, vodećeg regionalnog sajma i konferencije sporta, koji će do nedjelje 16. listopada, svim posjetiteljima nuditi raznovrstan i bogat sadržaj. Potvrđeno je to odmah na početku događaja odnosno otvaranju na kojem su mnogobrojne goste uvodno pozdravili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.

Vedran Ćorluka u Poreču na Sport Festu
Vedran Ćorluka u Poreču na Sport Festu

Konferencijski dio koji traje do subote 15. listopada i ove godine pun je atraktivnih imena iz svijeta sporta, a među njima su Vedran Ćorluka, Danira Nakić Bilić, Lukša Jakobušić, Barbara Matić i Lara Cvjetko te još mnogi drugi.

Zajedno s konferencijom počeo je i sajamski dio s popratnim aktivnostima koje su pridobile pozornost velikog broja posjetitelja i sudionika. Razlog tome su raznovrsni štandovi izlagača, ali i događaji poput Red Bull BMX akrobacija, nastupi Dunking Devilsa, natjecanja u body buildingu i fitnesu, crossfitu, freestyle footballu, flying discu, lacrosseui dodgeballu uz sad već tradicionalno održavanje Run Fest utrke.

Foto Sport Fest Poreč
Foto Sport Fest Poreč

Hrvatski športski muzej predstavlja se s izložbom i radionicama za školarce naziva “Sport kao igra”, a posebno je zanimljiva i škola skate boarda. Također, dodatni sadržaj uključuje i održavanje predstave „Kakva ti je žena, takav ti je život“ Dragana Marinkovića Mace u subotu, 15.10. u 20 sati, te open air koncert Dražena Turine Šajete u petak 14.10. u 17 sati ispred dvorane Žatika.

Foto Sport Fest Poreč
Foto Sport Fest Poreč

Najbolja vijest za sve fanove sportskog života je da sljedeća dva dana Sport Festa donose puno sadržaja i aktivnosti zbog kojih dvorana Žatika, ali i dodatne lokacije u Poreču, postaju nezaobilazna odredišta. Zahvaljujući podršci Istarske županije, Grada Poreča te glavnog partnera Valamara sav navedeni sadržaj (osim konferencije) bit će i ove godine besplatan.

Zatim su dodijeljene i JUMP nagrade za pojedince i organizacije koji svojim radom i projektima promiču i poboljšavaju sport:

  1. GRAD SPORTA – Grad Samobor
  2. SPORT ONLINE – NK Lokomotiva
  3. SPORTSKI MARKETING – Boris Hanžeković memorijal
  4. SPORTSKI DOGAĐAJ – PRO 3×3 Tour
  5. SINERGIJA U SPORTU – NEXE d.d. i RK NEXE
  6. INOVACIJE U SPORTU – HRnogomet
  7. DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE – Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“
  8. SPORTSKI TURIZAM – 4 Islands
  9. RAZVOJ MLADIH SPORTAŠA – tvrtka Q
Foto Sport Fest Poreč
Foto Sport Fest Poreč

Više detalja i raspored događaja dostupan je na www.sportfestporec.com

Foto Grad Poreč - Ilustracija

Mjesec poduzetništva – Najava za druženje poduzetnih žena Poreštine

Dean Folo tar humanitarna akcija

TAR: Humanitarna akcija za Deana Fola – Zbog teške bolesti treba skupi aparat