in

POREČ: Uređuju se zelene gradske površine

Dolaskom ljepših i toplijih proljetnih dana kao i svake godine djelatnici hortikulture porečke komunalne tvrtke Usluga započinju s intenzivnijim radovima na uređenju i održavanju svih gradskih zelenih površina. Mnogobrojni rotori, parkovi, travnjaci ali i cvjetne gredice i korita u narednim danima dobit će novo proljetno procvalo i šareno ruho.
U proteklim mjesecima aktivno se orezivalo i prihranjivalo trajnice i stablašice, uređivale su se šume duž mnogobrojnih plaža i uklanjali borovi i stabla koja su već ranije narušena prirodnim nepogodama.

Djelatnici Usluge kose po cijelom gradu

Stablašice, trajnice, grmlja i živice uređivala su se i orezivala po gradskim naseljima, šetnicama ali i uz prometnice i postavljene prometne znakove kako se ne bi ugrozila prometna vidljivost i sigurnost.

Ovih dana započelo se i s prozračivanjem i prihranjivanjem travnjaka, okopavanjem te pripremom cvjetnih gredica za predstojeću sadnju ljetnog cvijeća. U planu je sadnja preko 11.000 komada raznih ljetnih sadnica koja će krasiti rotore, parkove, trgove i ostale uređene gradske zelene površine. Radi održavanja travnjaka i posađenog ukrasnog bilja započet će i pripreme na sustavu automatskog polijevanja nakon čega će se i pustiti u rad.
Naredni mjeseci rezervirani su, uz sve prethodno navedeno, i za kontinuiranu košnju i grabljanje na području našeg grada i to užeg dijela grada, gradskih naselja i mjesnih odbora. Pokosit će se sve zelene površine, rotori, dječja igrališta, parkovi, a pokosit će se i sve površine uz prometnice.

Lijepo uređen rotor kod Ridenta

Održavanje, uređenje i briga zelenih površina i posađenih sadnica ne može proći i bez tretiranja protiv bolesti i štetnika koji napadaju pojedine biljne vrste, a što je također u planu uz neizbježno tretiranje radi suzbijanja nepoželjne vegetacije koje se provodi na površinama starogradskih zidina, šetnicama, igralištima i svim drugim površinama gdje postoji takva potreba.
-U uređenju zelenih površina slijedi intenzivno, zanimljivo i užurbano razdoblje, a želja nam je svim radovima dodatno uljepšati svakodnevnu sliku našeg grada, a zelene prostore, parkove i šetnice učiniti mjestima u kojima naši građani i mnogobrojni posjetitelji žele boraviti i kojima se osjećaju ugodno, priopćeno je iz Usluge.

Porečanke pokazale puno volje, ali to nije bilo dovoljno Splićanki

Istra Inspirit predstavljen u sklopu radionice Kreativni turizam u Vukovaru