in

Porečki učenici razveselili korisnike Doma za starije i nemoćne

Učenici u posjeti Domu za starije Poreč

Učenici 3. razreda jezične gimnazije i 3. razreda agrotehničarskog smjera, zajedno s razrednikom, prof. Ivanom Čupićem i pedagoginjom Manuelom Košeto Nadinić iz Srednje škole Mate Balote Poreč, posjetili su Dom za starije i nemoćne Poreč u sklopu nastavka projekta Mladi uče (kroz) zajednicu.

Primila ih je ravnateljica Sandra Ćakić Kuhar, zajedno s djelatnicima i štićenicima Doma, kojima smo se pridružili u dnevnoj, uvijek napetoj igri brojeva – nagradnoj tomboli. U međuvremenu suo razmijenili generacijska iskustva, ali i zaplesali uz zvukove harmonike  talentiranih agrotehničara. Osmijeha i zanimljivih priča nije falilo, a na kraju su zaključili da se moraju što prije vratiti, nastaviti s igrom i razgovorima pod suncem. 

Opći cilj projekta “Mladi uče (kroz) zajednicu” je doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja za aktivno sudjelovanje mladih u procesima razvoja zajednice kroz razvoj modela suradnje za poticanje volonterskog i društvenog angažmana mladih. 

U projektu sudjeluju četiri srednje škole iz Poreča: Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč i Srednja škola Mate Balota Poreč te srednje škole iz Pule: Ekonomska škola Pula i Gimnazija Pula. 

Srednjoškolci, inspirirani plodonosnom posjetom, već su marljivo krenuli u daljnje planiranje modela za projekte koje će, uz pomoć vlastitih mentora, pokušati i ostvariti u narednim mjesecima školovanja. Prvi će svakako biti povratak u porečki Dom. 

Prof. Ivan Čupić – Srednja škola Mate Balote Poreč

Foto Grad Pazin

Sto godina kultne istarske Pašarete

pula krug poslvone žene

PODUZETNICE IZ ISTRE: Financijska pismenost je put do uspješnog poslovanja