in

PRIHODI IDU U FOND ZA DJECU: Vižinada se pretvorila u pravu Adventsku bajku

Foto Općina Vižinada

Od prodaje ića i pića prikupljeno je 4.000 kuna koje će se uplatiti u poseban Fond za djecu. Želja je općine da djeca sama odluče na što će se utrošiti ta sredstva.

Kako i treba biti kada je Adventska bajka u pitanju, sve je započelo s dobrim vilenjacima i sobovima. I to u kreativnom kutku Kuće Maraston u Vižinadi. Naravo, riječ je o početku “Adventske bajke na šterni” u srcu Vižinade, kojom su se u ponedjeljak navečer, 23. prosinca, oduševili i stanovnici, i posjetitelji.

Već spomenute vilenjake i sobove tijekom poslijepodneva stvarale su vrijedne dječje ruke na kreativnoj radionici “Pomozi i ti Djedu Mrazu”, a sve je nastavljeno u božićnom duhu kada su u predvečernjim satima na šterni nastupili  zborovi „Armonia“ Zajednice Talijana Vižinada i „Grisium“ Zajednice Talijana Grožnjan. Šireći blagdansku atmosferu i ljepotu Božića, pjesma se zaorila i ulicama Vižinade, kada je njima krenula šetnja, uz baklje i ferale. Ovu bajkovitu večer glazbom su obogatili i ritmovi Brass Banda Zajednice Talijana Vižinada te njihovog Funk off banda. Za dovoljno dobre glazbe pobrinuo se na kraju večeri i Farabuti band.

Cijela ova magična priča događala se uz mirise kuhanog vina, punča, čaja, kobasica i fritula, a u bogatoj gastronomskoj ponudi uživalo se od 17 do 22 sata.

Foto Općina Vižinada

Sve je obogaćeno humanitarnom akcijom u kojoj su se mogli kupiti božićni ukrasi koje su izradila vrtićka djeca Vižinade. Sav prihod od prodaje jela, pića i božićnih ukrasa ide u poseban fond za djecu, iz kojeg će se financirati razne aktivnosti i potrebe djece u okviru programa Općina Vižinada – prijatelj djece.

-Kako je ovaj advent imao i humanitarnu notu, svi zajedno prikupili smo 4.000 kuna koje ćemo uplatiti u poseban Fond za djecu, a želja nam je da sama djeca odluče na što će se utrošiti ta sredstva. Ipak smo mi općina prijatelj djece i njihovo nam je mišljenje važno te želimo da se dječji glas čuje, istaknuo je načelnik Vižinade Marko Ferenac. 

Adventsku bajku, koja je nadaleko odaslala poruku mira, ljubavi i sreće, organizirala je Općina Vižinada, a u tome su joj pomogle sve snage Vižinade: Turistička zajednica, Zajednica Talijana Vižinada, Dječji vrtić Radost, Kickboxing klub Zeus, brojni volonteri te sponzori Mesnica Arman i vinari Bruno Ferenac i Sosich Wines. 

-Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i posjetili Vižinadu na ovaj bajkoviti dan, uživajući u čarima Adventa, priopćeno je iz Općine Vižinada.

Izvor: Općina Vižinada


Na motoru po Lijepoj našoj: Emisiju o Hrvatskoj na Božić će pratiti 3 milijuna Nijemaca

TAR: 50 GODINA MLADOSTI – Predstavljena fotomonografija NK Istra u čast pola stoljeća postojanja kluba