in

Prijavite se na nagradni foto ex tempore od Zarečkog krova do Pazinske jame „Od krova do jame“

Zarečki krov- Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin

Povodom Dana Grada Pazina i Svjetskog dana zaštite okoliša Društvo likovnih stvaratelja Pazin organizira foto ex tempore „Od krova do jame“ koji će se održati u subotu 1. lipnja 2024. godine.

Pravo sudjelovanja imaju svi zainteresirani, a fotografirati se može mobitelom ili foto aparatom.

Okupljanje sudionika bit će od 9,30 do 10 sati kod Zarečkog krova. Uz vodstvo predstavnika organizatora u manjim grupama krenut će vodotokom Pazinčice, od Zarečkog krova do mosta Dušani. Potom će preko Loka doći do mosta Sv. Jožefa na Rijavcu i nastaviti uz Potok do Pazinskog krova. Slijedit će uspon do Kaštela te po želji sudionika silazak u Pazinsku jamu.

Po završetku snimanja, sudionici će odabrati tri svoje najbolje fotografije te ih elektronskim putem proslijediti organizatoru. Fotografije će se poslati u tisak, a tročlano povjerenstvo za izbor najboljih, koje će imenovati Udruga, provesti će ocjenjivanje prispjelih fotografija.

Sudionici će potom biti prevezeni po svoja vozila i uputiti se na domaći, istarski ručak. Nakon ručka za sudionike će biti organizirana interpretativna šetnja gradom, koju će voditi turistička vodičkinja Mirjana Monas kao lokalna istarska žena i Dario Brajković u ulozi profesora Tugomila Ujčića.

Predvečer je predviđeno otvorenje izložbe i podjela nagrada. Dodijelit će se tri novčane nagrade (100, 60 i 40 €), te posebna nagrada za najbolju fotografiju koja tematizira ekologiju odnosno zaštitu okoliša.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 eura, a prijave za sudjelovanje šalju se na e-mail dlspazin1@gmail.com . Svi prijavljeni e-mailom će dobiti upute, detaljnu satnicu i podatke za uplatu kotizacije. Broj sudionika je ograničen.

Zarečki krov- Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin
Zarečki krov- Foto Društvo likovnih stvaratelja Pazin

peršurić flego ulajnčić

Flego: Poreč je fantastičan primjer grada koji iskorištava prednosti Europske unije

Foto TZ Funtana

U petak dođite na prvu ovogodišnju ribarsku feštu u Funtani