in

Pula će na plažama zabraniti alkohol i sunčanje u toplesu. Kazne do 1.300 eura

Plaža Havajka - Foto Turistička zajednica grada Pule

Grad Pula uputio je u javno savjetovanje prijedlog Odluke o redu na pomorskom dobru po kojoj bi, između ostalog, na svim uređenim i prirodnim plažama bilo zabranjeno ispijanje alkoholnih pića i kretanje u toplesu. Iznimka od zabrane alkohola bi bili beach barovi i vjerske, kulturne, sportske ili slične manifestacije, piše Index.hr.

“Na prirodnim i uređenim plažama te ostalim dijelovima pomorskog dobra zabranjeno je konzumiranje alkoholnih pića, osim kada se te površine temeljem odobrenja nadležnog tijela koriste kao terasa za pružanje ugostiteljskih usluga. Iznimno, rješenjem kojim se odobrava korištenje pomorskog dobra za organiziranje javnog okupljanja radi ostvarivanja gospodarskih, vjerskih, kulturnih, humanitarnih, športskih, zabavnih i drugih interesa, može se odrediti da je konzumiranje alkoholnih pića na tim površinama dopušteno”, piše u prijedlogu Odluke.

Prijedlog sadrži i dozvolu za postavljanje kamera na plažama, a kojima bi cilj bio i kažnjavanje osoba koje krše propise, navodi Index.hr.

Prenosimo u cijelosti očitovanje stranke Možemo Pula, objavljeno na njihovoj Facebook stranici.

Možemo Pula: Nijedne nema bolje od moralne policije!

“Izgleda da naša zabrinutost kako će se puniti proračun nakon ukidanja prireza ipak nije bila opravdana. Gradonačelnik zna da ga nitko ne puni bolje od moralne policije – i tako je nastao prijedlog Odluke o redu na pomorskom dobru Grada Pule.

Pozivamo vas i da podijelite svoje mišljenje i prijedloge na ovaj posljednji biser ispaljen iz gradske palače.

Za sada ćemo vam izdvojiti samo par sitnica – na primjer članak 45., koji kaže kako se zabranjuje konzumiranje alkoholnih pića na prirodnim i uređenim plažama i drugim dijelovima pomorskog dobra (osim ako ste u beach baru, naravno), i članak 49., koji lijepo objašnjava da na plaži više ne smijete biti u toplesu.

Budući da su ovog puta mislili na sve, manjku komunalnih redara doskočeno je rješenjem u članku 70. koji objašnjava kako se na pomorsko dobro mogu postaviti kamere, pa se zločince koji na plaži piju pivo u toplesu lako može detektirati iz udobnosti gradskih ureda i zasluženo ih kazniti u iznosu od 600 do 1.300 eura.

Šalu na stranu – Prijedlog Odluke o redu na pomorskom dobru Grada Pule, koja je trenutno na javnom savjetovanju, dokazuje nam na najzorniji mogući način da imamo svjetonazorski vrlo konzervativnu gradsku vlast koja želi mijenjati uobičajeni način života sredine, koja je u okvirima Hrvatske oduvijek bila progresivna.

Ako ovaj Prijedlog prođe, Pula će tako još jednom, zbog apsurdnih zabrana postati grad slučaj – kojemu se smiju.”

Ovaj ingeniozni prijedlog možete u cijelosti pročitati na linku https://www.pula.hr/hr/eusluge/ekonzultacije/ekonzultacije-u-tijeku/112/nacrt-prijedloga-odluke-o-redu-na-pomorskom-dobru-grada-pula-pola

Tijekom gradnje, izvođači radova naletjeli su na niz problema od kojih su najveći bili zaostala avionska bomba, koja je uspješno uklonjena, te kablovi i cijevi komunalne infrastrukture koji su se pojavljivali na nepredvidljivim mjestima pod zemljom, a pronađen je i jedan

U Rijeci otvorena najskuplja cesta u Hrvatskoj: Tri kilometra koštala čak 60 milijuna eura

Foto Istarska županija

Fond za sport Istarske županije: Sutra novi natječaj za financiranje školarine trenerima