in

Pula Film Festival u Poreču – Tri poslastice u ljetnom kinu Roxy

Divljaci - Foto POU Poreč

U sklopu bogatog programa Porečkog kulturnog ljeta u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Pula film festival gostuje u Poreču i to u ljetnom kinu Roxy, Narodni trg 1 od 20. do 22. srpnja 2022. godine. Prikazat će se filmovi Zbornica, Punim plućima i Divljaci.

– Drago nam je da možemo ugostiti dio programa 69. Pula film festivala u Poreču. Od srijede do petka tri filma koja se nalaze u glavnoj hrvatskoj konkurenciji, poručuju iz Učilišta.

srijeda, 20.7.2022. u 21.30

ZBORNICA

žanr: drama

trajanje: 129 minuta

redatelj: Sonja Tarokić

uloge: Marina Redžepović, Stojan Matavulj, Nives Ivanković, Maja Posavec, Ivana Bakarić, Sandra Lončarić, Tamara Šoletić Andrej Dojkić, Vladimir Gojun, Igor Kovač, Raul Brzić

Anamarija, netom zaposlena entuzijastična osnovnoškolska pedagoginja, prisiljena je birati hoće li poštovati vlastite principe ili se uklopiti u zbornicu. Suočena s ograničenjima školskog sistema i okružena obeshrabrenim učiteljima, Anamarija započinje vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti, nesvjesna da upravo takvim postupanjem polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici.

četvrtak, 21.7.2022. u 21.30

PUNIM PLUĆIMA

žanr: dramedija

trajanje: 92 minute

redatelj: Radislav Jovanov

uloge: Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić.

Kad Oleg iznenada umre, njegovo staro društvo okupit će se na sprovodu, što će biti povod promišljanjima o njihovom negdašnjem, neopterećenom studentsko-mladalačkom i trenutnom, drugačijem, sredovječnom životu.

petak, 22.7.2022. u 21.30

DIVLJACI

žanr: akcijska komedija

trajanje: 94 minute

redatelj: Dario Lonjak

uloge: Maja Jurić, Branko Janković, Alen Liverić, Dejan Aćimović, Borko Perić.

Ljeto 2018. godine. Tri navijača hrvatske nogometne reprezentacije – Zolja, Jasmin i Mali pljačkaju benzinsku pumpu kako bi otišli na finale Svjetskog prvenstva u Moskvu. No bježeći od policije, prelaze granicu s Bosnom i Hercegovinom te u šumi zalutaju u teroristički kamp.

Ulaznice se kupuju na blagajni kina prije projekcije.

Foto Grad Poreč

POREČ: Počela zahtjevna obnova Gornjeg vrtića

komarac

POREČ: Špricanje protiv komaraca od 20. srpnja