in

Razočarani Talijani skidaju europske zastave: Pomažu im Rusi, Kinezi i Kubanci, ali ne i EU

Nakon što su talijanskim liječnicima Kina i Kuba poslali svoje liječničke timove, Rusija je poslala devet aviona punih medicinske opreme i vozila za dezinfekciju. No, NITKO iz Europske unije nije našao shodno pomoći, ili bar ponuditi pomoć, zemlji članici koja je najteže pogođena epidemijom korona virusa.

Talijanski mediji pišu kako je Poljska čak odbila prolazak ruskim zrakoplovima IL-76 s medicinskim specijalistima, opremom i lijekovima, koji su letjeli u pomoć stradaloj Italiji, kroz svoj zračni prostor.

Morali ići dužim putem

Devet vojnih transportera tako je umjesto leta najoptimalnijom rutom kroz Poljsku i druge zemlje Europe, moralo napraviti veliko skretanje, ponovno napuniti gorivo te napraviti puno dodatnih i nepotrebnih troškova.

U Italiju su stigli s golemim zakašnjenjem.

Ruska podrška oduševila je Talijane. Na svakom od kamiona sa sanitetskom pomoći Rusi su im i simboličnom gestom poručili da su uz njih. Kamione su ukrasili natpisima ”Iz Rusije s ljubavlju”.

S druge strane izostanak europske pomoći žestoko je razljutio Talijane. Brojni od njih osjećaju golemo razočarenje.

Europske zastave zamijenili ruskim

Masovno skidaju zastave Europske unije koje su bile izvješene na službenim institucijama.

U brojnim gradovima u okolici Lombardije europske su zastave čak i zamijenjene ruskima.

Hoće li epidemije korona virusa označiti početak još jednog izlaska iz Europske unije. Hoće li nakon Brexita uslijediti Italexit? Tim više što slijede teška vremena i kriza u najmanju ruku ista onoj iz 2008.

Talijani i ovako nisu previše oduševljeni Europskom unijom. Nedostatak solidarnosti oko panedemije korone mogla bi biti kap koja će preliti čašu, prenosi ZADARdanas talijanske medije.

Video dolaska aviona s pomoći možete pogledati ovdje:

Bez vode 27. ožujka Santa Marina u Vabrigi

Dobra vijest iz Buzeta: Istarska pivovara osvojila čak 3 nagrade u Berlinu