in

Sjajna vijest iz POREČA: Fotografija Roberta Marića među 50 najboljih na svijetu na Sony World Photography Awardsu

Robert Marić i nagrađena fotografija Dvigrada - Privatni album

Lijepe vijesti stižu iz Poreča. Prekrasna fotografija ruševine kaštela u Dvigradu fotografa Roberta Marića uvrštena je u najboljih 50 na jednom od najprestižnijih fotografskih natjecanja na svijetu – Sony World Photography Awardsu, koji je ovih dana upravo objavio rezultate.

Fotografija Roberta Marića - Mističan Dvigrad
Fotografija Roberta Marića – Mističan Dvigrad

Biti među top 50 na tom natjecanju smatra se velikim uspjehom u svijetu fotografije. Ove godine bilo je prijavljeno čak 395.000 fotografija iz ukupno 220 zemalja. Fotografije će biti izložene 19.04. u Somerset Houseu u Londonu.

Bila je to prigoda da ga pitamo otkad se bavi fotografijom i kako je uspio napraviti tako dojmljiv snimak Dvigrada.

-Fotografijom sam se počeo amaterski baviti 2008. godine. Danas se i profesionalno bavim komercijalnom fotografijom, ali moja najveća strast i dalje su fotografije pejzaža i prirode. Inspiraciju crpim iz starih ilustracija knjiga fantazije s kojima mi misli uvijek odlutaju u neki drugi svijet. Takav osjećaj pokušavam postići svojim fotografijama, otkriva nam Robert.

Dodaje da godinama fotografira dvorce i ruševine u Istri, uvijek u nekom mračnom izdanju. Tu i tamo dodaje malo svjetla, pa tako unutar tih ruševina pokušava vratiti toplinu nečemu što je godinama i stoljećima napušteno. To radi kako bi postigao nadnaravne scene, što mu je s Dvigradom odlično uspjelo.

robert marić
Robert Marić – Fotograf iz Poreča – Privatni album

-Fotografija Dvigrada nešto je na čemu sam dugo radio. Dvigrad je bio jedna od onih lokacija gdje sam se godinama vraćao i tek sam s ovom fotografijom uspio dobiti viziju kakvu sam uvijek zamišljao. Predivan je osjećaj završiti među top 50. To mi daje poticaj da nastavim i dalje pratiti svoju strast, zaključio je Robert Marić.

Čestitamo mu i želimo još jako puno ovakvih fotografija!

Na ovom linku možete pogledati sve pobjedničke fotografije:
https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/winners-galleries/2024/national-awards/winners/2024-national-regional

objavio je Grad Pula na svojim stranicama.

Za Međunarodni dan epilepsije i Festival srca pulski rotor tri dana svijetlit će u bojama

poreč ids sabor

Paus na 37. Saboru IDS-a u POREČU: Za svakega čovika svaki metar naše Istre. Pokazali smo da znamo izvući maksimum