in

Susret delegacija Poreča i bavarskog Poinga povodom godišnjice prijateljstva

Foto Grad Poreč - Susret u Poingu

Na tradicionalnom okupljanju povodom nove godinu, njemački grad Poing ugostio je delegaciju Poreča, s kojim ove godine obilježava 10 godina prijateljstva. Podsjetimo, nakon što je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između gradova Poinga i Poreča s ciljem trajnog prijateljstva dva grada, 2015. godine potpisana je i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču s naglaskom na svetom Mauru kao zaštitniku biskupije i grada Poreča.

Foto Grad Poreč - Zajedničko maslinovo ulje u Poingu
Foto Grad Poreč – Susret u Poingu

Protekla je godina bila posebno aktivna po pitanju suradnje, jer je povodom Dana državnosti u organizaciji Hrvatskog konzulata u Munchenu Poreč bio grad domaćin proslave, na kojoj su se okupili brojni političari, kulturni i gospodarski djelatnici Bavarske, među kojima i predstavnici turističkog sektora, te je održana prezentacija grada Poreča, turističke ponude grada kao i mnogobrojne istarske delicije, a Poreč je predstavljen i kao pobratim njemačkog grada Poinga. Svojim su programom i prezentacijama na proslavi sudjelovali i učenici porečke Umjetničke škole.

susret u njemačkom poing
Foto Grad Poreč – Zajedničko maslinovo ulje u Poingu

Na porečkoj Materadi u proteklom razdoblju uređen je i Park prijateljstva Poreč-Poing okružen maslinama, koje je brzo postalo jedno od omiljenih piknik-okupljališta, a prigodnim poklonom – maslinovim uljem prijateljstva, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić zahvalio se gradonačelniku Poinga Thomasu Starku na dosadašnjem prijateljstvu, kao i aktivnoj hrvatskoj zajednici u Njemačkoj koja potiče kulturnu razmjenu između dviju zemalja, priopćeno je iz Grada Poreča.

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

UHVAĆEN U VARVARIMA: Vozio bez prometne, a otkrili i da uzgaja marihuanu

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

So is(s)t Europa: Porečki učenici promoviraju istarsku supu u projektu Erasmus+