in

SV. LOVREČ: U KAF-u radionica kako primijeniti umjetnu inteligenciju u fotografiji

Foto KAF Sv. Lovreč

Lavoslava Benčić dolazi ovog četvrtka u prostore KAF-a u Svetom Lovreču, te kao edukator ovaj klub posjećuje treći put u 13 godina djelovanja. Ona će približiti područje umjetne inteligencije na fotografiju, teoretski i praktično. Na predavanju će predstaviti tipične primjere kreativnog izražavanja s UI u umjetničkim djelima, s naglaskom na pregledu suvremenih mogućnosti korištenja UI u fotografiji. Nakon predavanja, slijedi radionica koja pokriva širok raspon tema i mogućnosti UI: od modela za tehničku obradu do kreativnih i eksperimentalnih modela za primjenu u fotografiji.

Radionica je primjerena za početnike, prethodno iskustvo u programiranju ili strojnom učenju nije potrebno. Održat će se u četvrtak, 28. travnja, u zgradi općine s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.


Zainteresirani za praktični dio radionice mogu donijeti nekoliko vlastitih fotografija na kojima će testirati modele UI. Preporučuje se za vježbe ponijeti prijenosno računalo, ali nije uvjet.

Kratka biografija:

Lavoslava Benčić samozaposlena je na području kulture od 1985. godine. Mnogobrojna znanja i iskustva stekla je koncipiranjem i provedbom medijskih projekata (video, grafika, fotografija, DIY elektronika, strojno učenje, grafički zvuk …).

Po naobrazbi je inženjerka i menadžerica medijske produkcije te magistrica medijskih umjetnosti i praksi.

Njeni su radovi izloženi/prikazani/objavljeni stotinjak puta u više od dvadesetak zemalja i nagrađeni četrnaest puta. Članica je strukovnih udruženja (ADA Artist, ZDSLU, DLUL, HUIU).

Foto Elf-Moondance za Pixabay - Ilustracija majčin dan

Kreativna radionica za Majčin dan u porečkom Učilištu

Za vikend Međunarodna jedriličarska regata Brioni kup