in

TAR: Susret bivših školskih kolega nakon 60 godina od kretanja u prvi razred

Učenici iz Tara koji su krenulu u školu 1963.

Prije 60 godina, 4. rujna 1963., grupa mališana krenula je u prvi razred Osnovne škole Tar. Na ulazu ih je dočekala učiteljica Ana Kodnik koja ih je učila, odgajala i bila uvijek s njima – sve do 5. razreda osnovne škole. Svoja je sjećanja s nama podijelio Franko Katunar iz Tara, jedan od tih mališana koji je prije čak 60 godina sjeo prvi put u školske klupe. Razlog? Odlučio je kontaktirati svoje bivše kolege i okupiti ih na zajedničkom druženju. To se dogodilo jučer u Taru, kada se okupila većina. Družeći se obilježili su taj veliki jubilej.

Učenici iz Tara koji su krenulu u školu 1963.
Učenici iz Tara koji su krenulu u školu 1963.

Evo što nam je ispričao. Bili su mali, ali kompaktan razred sastavljen od 16 učenica i učenika. Bili su to Franko Katunar, Ivan Stojnić, Dina Žužić, Elda Bibulić, Dario Bratović, Anton Radojković, Valdi Kocijančić, Dino Čitar, Lučano Radojković, Dario Kodan, Livio Kerin, Dario Sluga, Feručo Vošten, Djidio Brčić, Bruno Radojković i Drago Stabile.

Učenici iz Tara koji su krenulu u školu 1963.
Učenici iz Tara koji su krenulu u školu 1963.

-Na satove hrvatskog jezika, tjelesnog i tehničkog odgoja dolazili su k nama i učenici talijanske škole Enio Kocijančić i Gracijela Nefat, kazao nam je.

Susret su održali 23. rujna. Našli su se, kao i prije 60 godina, na ulazu u školu gdje su se fotografirali zajedno. Nakon toga otišli su na groblja u Kaštelir i Tar gdje počivaju njihova  učiteljica Ana Kodnik i bivše kolege Dario Sluga, Feručo Vošten, Bruno Radojković i Djidio Brčić gdje su za njih zapalili svijeće.

Nastavili smo se družiti u velikom veselju u konobi Teran u Taru, a želja svih je da se ponovno nađu za pet godina.

Foto Slavko Ledić - Parenzana 2023. biciklistički maraton

VIŽINADA – Ni kiša nije zaustavila 26. Parenzanu, rekreativni biciklistički maraton

Foto Grad Novigrad giovanni cernogoraz

NOVIGRAD: Giovanni Cernogoraz osvojio drugu titulu europskog prvaka!