in

NOVIGRAD: Giovanni Cernogoraz osvojio drugu titulu europskog prvaka!

Foto Grad Novigrad

Nakon što je prije samo mjesec dana u Bakuu postao svjetski prvak u trapu, hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz iz Novigrada danas u Osijeku postao je i europski prvak! Istraninu je ovo druga europska titula u karijeri nakon što je prethodno 2012. godine osvojio taj naslov. Giovanni je u finalu imao učinak od 48 pogođenih meta, a jedina dva promašaja u finalu je imao u prvih devet pucnjeva da bi zatim pogodio nevjerojatnu 41 metu zaredom. No, to je bilo i potrebno za zlato jer je srebrni Talijan Mauro De Filippis imao 47 pogodaka. De Filippis i Cernogoraz bili su poravnati sve do 49. mete kada je Talijan promašio i otvorio Cernogorzu priliku za osvajanje zlata.

REZULTATI FINALA:  1. Giovanni Cernogoraz (Hrvatska) 48,  2. Mauro De Filippis (Italija) 47,  3. Sebastian Guerrero (Francuska) 33, 4. Massimo Fabbrizi (Italija) 30,  5. Giovanni Pellielo (Italija) 23 i  6. Clement Bourgue (Francuska) 20.

Podsjetimo da je danas 40-godišnji Cernogoraz 2012. ostvario i najveći uspjeh u karijeri kada je postao olimpijski pobjednik u Londonu.

Ovaj sjajni rezultat dolazi samo mjesec dana nakon što je Giovanni osvojio svjetsko zlato u Bakuu (Azerbejdžan), te ispunio olimpijsku kvotu i osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu iduće godine.

Cijeli članak pročitajte na linku: https://hrsport.hr/giovanni-cernogoraz-je-europski-prvak-u-trapu/

Učenici iz Tara koji su krenulu u školu 1963.

TAR: Susret bivših školskih kolega nakon 60 godina od kretanja u prvi razred

Foto Davor Šišović - Bookaleta

Poljoprivrednicima na raspolaganju 3,78 milijarde eura iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj