in

TAR: Učenice posadile lavandu i ružmarin u „Zelenoj učionici“

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga - Uređuje se "Zelena učionica"

Čim je kiša malo stala učiteljica Sanja Eremić Ljuština iz Osnovne škole Tar-Vabriga sa skupinom učenica šestih razreda održala je radionicu sadnje mediteranskog bilja u sklopu školskog projekta „Zelena učionica“. Učenice su posadile lavandu, ružmarin i ljekovitu kadulju koju u našim krajevima zovu žalfija, te naučile ponešto o sadnji bilja, vrstama tla i korisnom utjecaju kišnih glista na rahlost zemlje.

Podsjetimo, Osnovna škola Tar-Vabriga dobila je na natječaju Zaklade Istra za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ bespovratnih 22.870,47 kuna za uređenje „Zelene učionice“.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga - Uređuje se
Foto Osnovna škola Tar-Vabriga – Uređuje se “Zelena učionica”

Projektom će se urediti zelena površina, koja se nalazi odmah do škole i igrališta, kroz ugradnju solarnih svjetiljki, izradu drvenih klupa i stolića, postavljanje drvene sjenice te izradu vertikalnih drvenih podloga za sadnju medonosnih biljaka. Učenici će sudjelovati u kreiranju manjih labirinata za opuštajuću i usmjerenu šetnju, izradi kućice za ptice i edukativne ploče o pčelama i figurama pčela te hotela za kukce. Kroz aktivnosti će se urediti poseban didaktičko metodički kutak za djecu s posebnim potrebama, napisala je Zaklada prigodom objave rezultata natječaja.

Gradska palača - Foto Grad Poreč

POREČ: Dodijeljene prve potpore poduzetnicima, prijave i dalje otvorene

Zbor Joakim Rakovac Poreč - Foto Pučko otvoreno učilište Poreč

U Poreču u petak i subotu 50. susret zborova “Naš kanat je lip”