in

TAR-VABRIGA: Obavijest za građane kako do plaža na Lanterni zbog X JAM-a

Od subote 26. lipnja do petka 9. srpnja na području turističkog naselja Lanterna održava se X-JAM event zatvorenog tipa u organizaciji hotelijera Valamar Riviera.

Koncept ‘sigurnosnog balona’, koji se uspješno koristi u natjecateljskim sportovima, osigurat će maturantima sigurno okruženje prema najvišim medicinskim i epidemiološkim standardima, a ujedno i zaštitu lokalnoj zajednici.

U tom periodu, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i činjenicu da se radi o pilot projektu, pristup turističkom naselju Lanterna neće biti moguć, te će iz tog razloga biti organiziran vlakić koji će mještane i goste voziti do plaže u kampu Lanterna. Vožnja vlakićem se u tom razdoblju ne naplaćuje, saznajemo u Turističkoj zajednici općine Tar-Vabriga.

Parkiralište za automobile predviđeno je na šljunčanom parkingu, na lijevoj strani rotora prije ulaska u kamp Lanterna , te će svim mještanima (s adresom na području Općine Tar-Vabriga) i gostima s propusnicom za ulazak u turističko naselje Lanterna, biti omogućen ulazak pješice u kamp do stajališta vlakića pored „Piazze” koji će ih voziti do plaže.

Vozni red turističkog vlakića nalazi se u privitku ove obavijesti, te ga slobodno proslijedite svim zainteresiranim osobama.

NOVIGRAD: Predstavljena knjiga “Šetnja novigradskim vinogradima i cantinama: sjećanja i svjedočenja”

U Novigradu se utopile dvije osobe