in

U Istri opet najtiši „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2023” – Možete ih vidjeti u Vrsaru, Grožnjanu, Buzetu…

Foto Nikola TEsla Rally FB

Ovogodišnje deveto izdanje najljepšeg i najtišeg relija na svijetu „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2022” odvija se od 19. svibnja 28. svibnja u nekoliko županija u Hrvatskoj. Sudionici iz cijelog svijeta uživat će u bogatom programu koji uključuje vožnju panoramskim cestama kroz predivne krajolike, obilazak kulturnih znamenitosti te wine/gastro ponudu, a pripremaju im i dozu adrenalina i zabave.

Danas, 19. svibnja, stigli su u Rovinj, a od sutra 20. svibnja obilaze Istru. Pa će tako sutra iz Rovinja krenuti za Vodnjan, a onda su u Vrsaru u nedjelju na aerodromu u 11 sati. Ondje će imati vožnje spretnosti i utrkivat će se, što će biti posebno atraktivno za publiku. Ulaz je besplatan, pa ih možete doći pogledati.

Nakon toga kreću u obilazak Grožnjana i Buzeta, a od ponedjeljka idu u Opatiju i dalje po Hrvatskoj – na ruti su im Crikvenica, Senj, Zadar, Split, Pelješac, NK Krka i Šibenik. Posljednja stanica bit će Zadar i Petrčane u njihovom bogatom turističkom programu.

Reli kao jedinstveni turistički projekt koji spaja e-mobilnost, ekologiju, tehnologiju i turizam u potpuno novi premium turistički proizvod sada je već i globalno prepoznat pod nazivom „Nikola Tesla EV Rally Croatia“ što Hrvatskoj daje jedinstvenu priliku da se kroz njega brendira kao „e-mobility friendly“ destinacija, a sam reli najljepša je tehnološko-turistička razglednica Hrvatske koju odašiljemo u svijet iz domovine Nikole Tesle.

Foto Ženski kuglački klub Poreč

POREČ: Nina Gašparini i Dora Štetić osvojile pet medalja na Svjetskom prvenstvu

Franko Zgrablić

U subotu u Sv. Lovreču edukativne radionice “Ljekovito i korisno samoniklo bilje u prirodi” i “Voda i krški fenomeni”