in

U Vižinadi u četvrtak Adventska bajka na šterni s humanitarnom notom

Foto Arhiv Općine Vižinada

Adventska bajka u Vižinadi prethodnih je dana oduševila brojnim događanjima, a vrhunac ove lijepe blagdanske priče je sutra, 22. prosinca, kad sve posjetitelje od 18 sati očekuje Adventska bajka na šterni na glavnom trgu.

Iz Općine Vižinada pozivaju na druženje sutra u Vižinadu u blještavilu lampica i dobrom raspoloženju te uz bogatu eno-gastro ponudu za koju ćete biti dodatno motivirani jer nosi i humanitarnu notu. Sav novac koji se prikupi od prodaje hrane i pića bit će doniran područnoj osnovnoj školi za nabavku školskih ormarića, pa je to svakako razlog više da sutrašnju večer provedete upravo u Vižinadi.

Naravno, ništa bez dobre glazbe, a nastupit će Alma Creep band.

Programu na šterni u četvrtak prethodi radionica za djecu u Centru za posjetitelje Maraston u 16 sati gdje će djeca s Bakom Mraz naučiti kako ispeći slasne božićne keksiće. Ujedno, u Centru za posjetitelje Maraston moći će se pogledati izložba jaslica, projekt Zajednice Talijana Vižinada.

Skoro cijeli prosinac u Vižinadi bio je posvećen blagdanskim aktivnostima kroz ljepotu druženja, darivanja i zajedništva, a sve je startalo u utorak 06. prosinca predstavom za djecu iz vrtića i osnovne škole u izvedbi Teatra Naranča te veseljem uz podjelu poklona djeci za Svetog Nikolu. Dan kasnije uslijedilo je darivanje naših dragih umirovljenika i svih mještana starijih od 65 godina uz predbožićno druženje, a ovih se blagdana u poklon paketu našlo i posebno iznenađenje – čestitka koju su izradila djeca iz područnog vrtića i škole u sklopu projekta “Općina prijatelj djece”, na čemu im od srca zahvaljujemo.

Nakon umirovljenika na red je došao već tradicionalni prijem beba rođenih u 2022. godini, a za ukupno 13 novorođenih mališana i njihove roditelje bio je upriličen u općinskoj vijećnici u petak 16. prosinca. Istog dana i Djed Božićnjak je stigao u Vižinadu te darivao djecu od jedne godine starosti do četvrtog razreda osnovne škole.

Subotu 17. prosinca obilježio je božićni koncert Zajednice Talijana Vižinada s nastupima pjevača, plesne skupine, mješovitog zbora i Brass Banda, dok će današnji dan, 21. prosinca, biti posvećen sportu i predbožićnom klupskom natjecanju Kickboxing kluba Zeus u Domu kulture s početkom u 18 sati, priopćeno je iz Općine Vižinada.

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Novi nogostup i javna rasvjeta u Stradi Kontesi

Foto UVDDR Poreč

Komemoracija povodom 31. godišnjice pogibije pripadnika HRZ-a na vrsarskom aerodromu