in

Učenice iz Tara, državne prvakinje u plesu, u Brazilu na svjetskom prvenstvu ISF Gymnasiade

Foto Hrvatski školski sportski savez - Detalj s otvaranja prvenstva

Želimo im puno sreće a one su Lucija Ljuština, Lara Brčić, Nika Brčić, Eva Radinović, Rea Biogradlija i Sara Jakovljević.

Hrvatski školski sportski savez organizirao je državno prvenstvo u plesu koje je održano u 8. veljače u Poreču u sportskom centru Zelena laguna u dvorani Intersport. Sudjelovalo je 16 ekipa koje su predstavljale svaka svoju županiju, a učenice Osnovne škole Tar-Vabriga predstavljale su Istarsku županiju i zasluženo osvojile titulu državnih prvakinja. Usto, osvojile su i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, kamo su jučer otputovale. Naime, Hrvatski školski sportski savez sudjeluje s nekoliko ekipa na ISF Gymnasiade 2023, međunarodnom multisportskom školskom događanju koje se ove godine održava u Rio de Janeiru od 19. do 27. kolovoza 2023. godine.

Djevojke iz OŠ Tar imaju iznimnu čast predstavljati svoju regiju i državu. U njihovoj su pratnji učitelj i mentor Hrvoje Paić, zatim Klaudija Jehnić, Snježana Radinović, Danijela Fabreti i Radmila Deutsch. Kako su nam javili, naše djevojke nastupaju u četvrtak.

Želimo im puno sreće a one su Lucija Ljuština, Lara Brčić, Nika Brčić, Eva Radinović, Rea Biogradlija i Sara Jakovljević.

Foto Hrvatski sportski školski savez
Foto Hrvatski sportski školski savez

Natjecanja će se moći pratiti putem prijenosa uživo ISF-a, stoga Hrvatski školski sprotski savez poziva sve koji žele pratiti hrvatsku delegaciju na njihovom međunarodnom putu da se registriraju na ISF TV – platformu za praćenje rezultata i livestreamova – OVDJE.

Učenici će predstavljati Republiku Hrvatsku i Hrvatski školski sportski savez na ovom multisportskom susretu, ali i na popratnim događanjima poput Kulturne večeri i Noći nacija, koje ćemo također pratiti na ISF TV-u i na našim društvenim mrežama.

Više o njihovim aktivnostima pratite na web stranici saveza na linku

https://skolski-sport.hr/novosti/najava-hrvatska-delegacija-putuje-na-isf-gimnazijadu-u-rio-de-janeiro

Foto Jedriličarski klub Split

Ekipa porečkog Horizonta na državnom prvenstvu u team raceu

Foto Tanja Kocijančić

Nova benzinska na ulazu u FUNTANU: Saznajemo zašto se odužio početak gradnje 2 milijuna eura „teške“ investicije