in

Nova benzinska na ulazu u FUNTANU: Saznajemo zašto se odužio početak gradnje 2 milijuna eura „teške“ investicije

Foto Tanja Kocijančić

Više smo puta pisali o gradnji benzinske crpke na ulazu u Funtanu, iz pravca Poreča s lijeve strane. U nekoliko se navrata spominjao početak radova, pa čak i da će se otvoriti prije početka ove sezone, odnosno krajem 2023. Ponovno smo pitali Upravu tvrtke Adria Oil iz Kastva koje su im prepreke stale na put, a odgovorio nam je vlasnik Željko Mandarić.

-Na lokaciji BP Funtana u tijeku  je finaliziranje glavnog projekta. Projektiranje se neplanirano odužilo iz razloga što Općina Funtana, odnosno Istarski vodovod, na dijelu naše parcele nema razvijenu infrastrukturu, te je potrebno dovesti sve vodne priključke do mjesta spajanja s infrastrukturom naše buduće benzinske postaje. Trenutno smo u pregovorima, odnosno čekamo povratnu informaciju od Istarskog vodovoda vezano uz samo projektiranje, nadzor i gradnju infrastrukture. Nadamo se skorom odgovoru i dogovoru kako bi čim prije i podnijeli kompletan zahtjev za ishođenje građevinske dozvole. 

Ukoliko ponovno ne bude većih nepredviđenih situacija, gradnju svakako planiramo završiti do ožujka 2024. te zaposliti od 12 do 14 zaposlenika u stalni radni odnos. Visina same investicije je oko 2 milijuna eura, izjavio je za portal Istra Terra Magica Željko Mandarić. 

Podsjetimo, Općina Funtana je u srpnju 2021. dio parcele 284/3 (nakon parcelacije k. č. 284/3) prodala Adria Oilu za nešto više od 3,4 milijuna kuna. Na benzinskoj će biti i praonica automobila i kafić.

Adria oil, dodao je Mandarić, trenutno radi s 40-ak malopradajnih mjesta na području cijele Hrvatske i jedini su lanac benzinskih postaja u stopostotnom domaćem vlasništvu.

-Samim time želimo nasu ponudu proširiti i na veće područje cijele istre, s obzirom da nudimo najkvalitetnija goriva kao i ostatak robe široke potrošnje, zaključio je vlasnik Adria Oila.

Foto Hrvatski školski sportski savez - Detalj s otvaranja prvenstva

Učenice iz Tara, državne prvakinje u plesu, u Brazilu na svjetskom prvenstvu ISF Gymnasiade

Bralić i klapa Intrade - Foto Igor Kelčec

LJETO U ISTRI: U TARU koncerti Tonyja Cetinskog, Tomislava Bralića i klape Intrade