in

Umažanin Bono Dugonjić biciklom će prijeći put od Savudrije do Prevlake

Vječni optimist, umirovljeni Umažanin Bono Dugonjić, već dugi niz godina veliki je zaljubljenik u sport, naročito biciklizam, te svoje sportske pothvate ovjekovječuje zanimljivim video prilozima i fotografijama koje ljubomorno čuva u svojoj zbirci, a jednog je dana u planu i pravi dokumentarni film.

Nakon što je 2020. godina usporila cijeli svijet te zapravo paralizirala sportske aktivnosti Dugonjić je odlučio ovu godinu započeti novim projektom. Pa će tako sutra, 18. ožujka, u ranim jutarnjim satima krenuti na još jedno veliko putovanje kojemu je cilj spojiti zapad i jug.

Putovanje dugo 15 dana započinje s najzapadnije točke Republike Hrvatske, rta Savudrije, a cilj je rt Oštro, na Prevlaci, ujedno i najjužnija kopnena točka Lijepe naše. Na svom će putovanju proći kroz prekrasna mjesta, pa su tako u planu Zadar, otok Vir, otok Pag, Karlobag, Vransko jezero, Šibenik, Split, Brač, Makarska, Drvenik, Hvar, Korčula, Dubrovnik i, na samom kraju, rt Oštro. Povratak, pak, planira preko Opuzena, Metkovića, Imotskog, Sinja, Knina, Murtera i, kako sam kaže, „onda lagano do doma“.

Valja napomenuti da to nije prvi put kako Dugonjić biciklom povezuje krajnje točke naše zemlje, budući je ranijih godina biciklom povezao sjever (Sv. Martin na Muri) i krajnji istok (Ilok).

Upitan što ga pokreće ovaj umirovljeni Umažanin o sebi kaže da svojim putovanjima biciklom želi prenijeti toplinu i ljubav Istre.

-Želim Istru povezati sa svim ljudima dobre volje i potaknuti ljude da voze bicikl te da zdravo žive. To se pogotovo odnosi na mlade generacije, naglašava i dodaje kako je do sada Istru prešao biciklom nekoliko puta.

Želja mu je preći i cijelu Europu, kilometar po kilometar, dan po dan, jer jedino se tako život može zaista živjeti punim plućima.

Izvor Grad Umag

OBRTNICI mogu zatražiti otpis komorskog doprinosa zbog korone

Facebook uskoro deaktivira popularnu značajku, rok je sredina travnja