in

Uspješna Prvomajska Tripada u Marušićima: Zanimljivo natjecanje pobijedili Buježi u konkurenciji ekipa iz četiri države

Tripada u Marušićima - Foto TZ Buje 2024.

Proteklog vikenda u Marušićima kod Buja održano je zanimljivo međunarodno natjecanje u pripremi tripica/fileka, po imenu Tripada. Organizaciju i ove godine potpisuju Mjesni odbor Marušići i Turistička zajednica Grada Buja.

Satima se kuhalo u velikim loncima, a sedmeročlani žiri proglasio je pobjednicima ekipu Kumovi iz Buja u kojoj su Valter Kozlović, Marino Dusich i Željko Šuflaj.

Na drugom mjestu bili su “Anton i Bura”, kao kombinacija domaćih i slovenskih kulinarskih zaljubljenika, dok su iz Kaštela bili trećeplasirani Jordan Bernobić Bili i Maurizio Franceschini udruženi u ekipu “Fermaj tovara”. Lani je ovaj dvojac osvojio prvo mjesto na Tripadi.

Nagrade su bile zanimljive – najbolji su dobili kotlić sa stalkom uz kuhaču i pregaču, a ostalima su uručene utješne nagrade.

Nagrade je najboljima predao gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin, koji je bio u žiriju zajedno s direktorom TZ-a Buje Valterom Bassaneseom, te još pet članova.

Natjecalo se 13  ekipa iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Italije.  

U Marušićima se tog dana skupilo mnoštvo ljubitelja tripica koji su nakon kuhanja i proglašenja pobjednika mogli kušati ovu deliciju spremljenu na razne načine. Pojelo se, naravno, sve.

Foto Istra Terra Magica - snimio čitatelj

POREČ: Imamo detalje nesreće kod Remonta koju je izazvao vozač automobila (74)

oš finida poreč

POREČ: Finida prva na Međuškolskom šahovskom turniru