in

Večeras finalni spektakl Eurosonga: “Ponekad mi se čini kao da sve ovo samo sanjam”

Malmo, Švedska, Proba za finalnu večer Eurosonga. Foto: Livio Andrijic / CROPIX za HRT

„Ponekad mi se čini kao da sve ovo samo sanjam. Jedva čekam ponovo izaći na pozornicu Malmö Arene i zapjevati „Rim Tim Tagi Dim” – poručio je Baby Lasagna

Fotograf: Livio Andrijić /Cropix za HRT marko purišić
Fotograf: Livio Andrijić /Cropix za HRT

Zagreb, 11. svibnja 2024.– “Ponekad mi se čini kao da sve ovo samo sanjam, da ću se probuditi i shvatiti da je to sve bio samo san i da sam ja Marko kojem se ovo što se sada događa zbilo samo u snu. Ali, lijepom snu. Sve ovo što mi se zbivalo od Dore do danas, na dan kada nastupam u finalu Eurosonga za mene je novo, dragocjeno iskustvo koje ću pamtiti, siguran sam, cijeli život. Što se nastupa tiče, ne samo da sam spreman, nego jedva čekam ponovo izaći na pozornicu Malmö Arene i zapjevati „Rim Tim Tagi Dim”- kaže Marko Purišić kojega cijela Europa sada zna pod njegovim umjetničkim imenom Baby Lasagna.

Večeras u 21 sat budite uz Prvi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i Drugi program Hrvatskoga radija (HRT -HR 2) i pratite izravni prijenos 68. po redu Eurosonga na kojem će, nada se cijela zemlja, slaviti Hrvatska i Baby Lasagna.

„Otkako smo ovdje svi nas tretiraju kao favorite, no mi se u našoj delegaciji ne opterećujemo prognozama. Umjesto toga želimo da Marko večeras napravi još jedan nastup za pamćenje, kao što je to učinio u polufinalnoj večeri Eurosonga. Hoće li to Hrvatskoj donijeti prvu pobjedu na Eurosongu doznat ćemo večeras, a dotad možemo reći da je Baby Lasagna apsolutni miljenik kako hrvatske tako i europske publike i samim tim već je pobijedio na ovom natjecanju“- kaže Tomislav Štengl, šef HRT-ove eurovizijske delegacije. 

Naš predstavnik, od ukupno 26 izvođača, nastupit će pod rednim brojem 23..

Komentator prijenosa je Duško Ćurlić, urednica prijenosa Snježana Nožinić, producent prijenosa Damir Hanžek, producent projekta Denis Škorput, urednik projekta Tomislav Štengl.

Sve informacije i vijesti vezane uz hrvatskog predstavnika na Eurosongu pratite na HRT-ovoj web stranici hrt.hr te na društvenim mrežama: Facebook stranici Dora HRT, Instagram stranici dora.hrt i YouTube kanalu Dora HRT, priopćeno je s HRT-a.

Švedska otvara finalnu emisiju, Ukrajinke nastupaju druge, a Baby Lasagna nastupa 23. Uz odobrenje EBU-a, producenti sa švedske televizije SVT odlučili su kako ćemo finalne nastupe gledati ovim redoslijedom: 

 1. Švedska
 2. Ukrajina
 3. Njemačka
 4. Luksemburg
 5. Nizozemska
 6. Izrael
 7. Litva
 8. Španjolska
 9. Estonija
 10. Irska
 11. Latvija
 12. Grčka
 13. Ujedinjeno Kraljevstvo
 14. Norveška
 15. Italija
 16. Srbija
 17. Finska
 18. Portugal
 19. Armenija
 20. Cipar
 21. Švicarska
 22. Slovenija
 23. Hrvatska
 24. Gruzija
 25. Francuska
 26. Austrija

centar buje garibaldijeva ulica

Večeras, 11.5., Jazz na Belvederu u Bujama: Nastupa duo Magalí Sare & Manel Fortià

trgovina dućan butiga ilustracija unsplash

Donosimo popis trgovina u Istri koje rade u nedjelju 12.5.