in ,

VIŽINADA: Baka Mraz donijela poklone za više od stotinu djece

Mališani s veseljem dočekali Baku Mraz

Djeca Vižinade, njih 115, dobila su danas pakete Djeda Mraza. No, kako je on prezauzet, poslao je Baku Mraz da umjesto njega posjeti jaslice, vrtić i školu. Pa su tako pakete s igračkama u vrijednosti od 85 kuna svaki dobili mališani od jedne godine starosti do zaključno 4. razreda osnovne škole. Također, poklone su dobile i novorođene bebe, koje će na kućnu adresu dobiti i velikog plišanog medu, kao poseban poklon Općine Vižinada koja, nažalost, ove godine zbog situacije s Covidom-19 nije mogla organizirati svečani prijem.

Baka Mraz razveselila djecu u vrtiću

Pakete je dobilo 8 beba, 18 mališana u jaslicama, 20 u mlađoj vrtićkoj grupi i 22 u starijoj grupi. Pakete je primilo i 47 učenika od prvog do četvrtog razreda, a sve to financirala je Općina Vižinada.

Učenici područne škole također dobili poklone

-Dosad su djeca dobivala pakete od dvije godine starosti nadalje, ali kako sada imamo novi vrtić s jaslicama, dobili su i oni najmanji. Baka Mraz je najprije posjetila školu gde su pakete preuzele učiteljice koje su ih potom podijelile učenicima. Zatim je stigla u dvorište vrtića a djeca su je mogla gledati kroz prozor. Mališanima su pakete podijelile odgajateljice, prenio nam je načelnik Marko Ferenac koji je bio službeni vozač Baki Mraz.

Da je situacija drugačija, Baka Mraz bi se s djecom družila, a načelnik bi za novorođene bebe i roditelje upriličio prijem u općini. No, bit će prilike za to, nadaju se u Vižinadi, već iduće godine.

Baka Mraz došla je s puno poklona u vrtić
Školarci s poklon paketima

POREČ: Djed Mraz podijelio poklone školarcima

ROVINJ: Nastavljaju se radovi na prapovijesnoj gradini Monkodonja