in

VIŽINADA: Domaćice Slatke Istre uče vas praviti tradicijske kolače

Foto TZ Vižinada

Turistička zajednica Općine Vižinada, uz potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije, odlučila tijekom srpnja i početkom kolovoza, svake srijede od 18 do 20 sati organizirati radionice tradicionalnih istarskih slastica u Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi. Radionice će voditi iskusne i nagrađivane domaćice koje već godinama sudjeluju na Slatkoj Istri, a ovo je prilika svim sudionicima da iz prve ruke vide i nauče kako su slastice spravljali naši stari te i sami postanu majstori izrade istarskih kolača po tradicionalnim recepturama. Ujedno, cilj ovog projekta je i promocija Centra za posjetitelje Maraston, kao i njegova valorizacija.

Radionice kreću 𝟏𝟑. 𝐬𝐫𝐩𝐧𝐣𝐚 s izradom bucolaja, nastavljaju se 𝟐𝟎. 𝐬𝐫𝐩𝐧𝐣𝐚 s kroštulama, potom 𝟐𝟕. 𝐬𝐫𝐩𝐧𝐣𝐚 s cukerančićima, a cijelu ovu slatku, edukativnu priču zaokružit će radionica izrade paština 𝟑. 𝐤𝐨𝐥𝐨𝐯𝐨𝐳𝐚.

Učešće za dolazak na radionicu je 150 kuna po osobi, a kolače koje naprave sudionici nose sa sobom kući. Broj polaznika po jednoj radionici je ograničen na maksimalno deset ljudi, pa se za sudjelovanje obavezno potrebno unaprijed prijaviti na mail info@tz-vizinada.hr ili na broj telefona +385 52 446-110, javljaju iz TZ-a.

katarina nemet foto ids press

Nemet o opozivu Beroša: Građani i turisti u Istri ostavljeni na cjedilu

Kod Pazina policija našla plantažicu marihuane