in

VIŽINADA: Marta Živković Poropat natječe se za najboljeg zaposlenika Hrvatske i nagradu od 100.000 kuna! Evo kako glasati za nju

I ove je godine u tijeku projekt „Mali svjetionik“ koji će s čak 100.000 tisuća kuna nagraditi najboljeg zaposlenika Hrvatske!

O čemu se radi?

-U potrazi smo za vrijednim čovjekom koji svakog dana pridonosi svojoj okolini tako da poštuje načela rada i poštenja. Cilj projekta je potaknuti drugu perspektivu razmišljanja. Želimo skrenuti pozornost na sve djelatnike, bez obzira na njihov staž i branšu, piše na web stranici Malog svjetionika koji je odabrao 15 najboljih zaposlenika iz cijele Hrvatske koje su prijavili njihove kolege.

A među njima je i Marta Živković Poropat iz sela Danci kod Vižinade. Prijavili su je kolege iz Rezidencije Skiper u Savudriji, ne dvojeći da je upravo ona među njima ta koja zaslužuje tu nagradu.

-Marta je voditeljica najvećeg odjela u našoj tvrtki. Odjel hortikulture se sastoji od 17 zaposlenika, a osnovni zadatak mu je briga o zelenim površinama našeg resorta koji se proteže na 6,5 ha uređenih površina. Marta je po struci magistra krajobrazne arhitekture i u naš resort je stigla 2011. godine na radno mjesto voditeljice hortikulture. Tada je postojao odjel hortikulture koji nije imao voditelja, a odjel je trebalo rekonstruirati. Danas možemo kazati da je ono što imamo odraz njenog predanog rada u posljednjih 8 godina.

Marta je vedrog duha i pozitivna, u svom poslu ozbiljna i samostalna, veoma uporna. Stroga, ali pravedna. Veoma je dobro organizirana, točna i dosljedna u svemu što radi, govori ili obeća. Kreativna je u svom poslu, inovativna, temperamentna, glasna kad treba, ima čvrste stavove koje gorljivo brani, ali istovremeno uvažava tuđa mišljenja i osobnosti. Zna kazati „ oprosti“ kada pogriješi, napisali su njeni kolege u Savudriji koji nisu dvojili koga treba prijaviti na ovaj natječaj.

Inače, Marta je Dalmatinka, točnije Šibenčanka koja se u Istru preselila nakon dovršetka fakulteta 2005. godine. Udana je za Mauricia Poropata, s kojim i živi u Dancima. U svojoj struci radi već 14 godina.

O Marti su napisali još puno toga, a najbolje je pročitati koje sve kvalitete ima na stranici www.malisvjetionik.hr, gdje su navedeni i brojevi telefona na koji se može glasati. Jer za sve koji su ušli u finale sada se može glasati do 22. studenog i onaj koji dobije najviše – primit će 100.000 kuna!

Lani je nagrada iznosila 50.000 kuna.

Projekt Mali svjetionik za velike ljude traži zaposlenika koji je svojim primjerom svjetionik drugima – osoba koja je u životu i radu odlučila poštovati načela rada i poštenja, odgovornosti i iskrenosti, zalaganja i dodane vrijednosti prema klijentima i kolegama. Traži se, kako pišu, djelatnik koji za svoju okolinu predstavlja nadahnuće.

Iza ovog projekta stoje Udruga Partner, tvrtka Tim Kabel, Hrvatska udruga poslodavaca, tvrtka Mazars i Zaklada Rhema.

Rok za zaprimanje prijava bio je 27. rujna, višečlana komisija do 22. listopada birala je najbolje za koje sada publika može glasati do 22. studenog.

Proglašenje ovogodišnjeg laureata Malog svjetionika za velike ljude je 22. studenog u City Plazi u Zagrebu.

Marti želimo puno sreće!

NOVIGRADSKA AGATA: Boje i okusi jeseni naziv izložbe umjetnika amatera – donosimo fotografije s otvorenja

Olujno nevrijeme pogodilo Jadran – potopljene rive diljem Istre, vodostaj Mirne s 24 cm narastao na 348 cm – danas smirivanje