in

VRSAR ima novi foto point: Jedinstveni 3D mural izradio poznati street art umjetnik

3D mural u Vrsaru novi foto point

Vrsar je dobio novi 3D mural u skladu s najnovijim treneovima a izradio ga je poznati street art umjetnik Filip Mrvelj iz Berlina, rođen u Slavonskom Brodu. Oslikani mural bit će sada pored mora u zoni Montraker prava atrakcija i posve drugačji foto point za sve koji žele ponijeti lijepu uspomenu iz Vrsara.

Čuvaj se galeba! vrsar 3d mural tz
Čuvaj se galeba!

Kako je do toga uopće došlo pitali smo direktoricu Turističke zajednice Klaru Trošt Lesić koja kaže da su murales napravili u skladu s trendom instagram zidova, tj. to je dorađenija verzija fotopointa. Fotografija ima morske motive i bilježi trenutak zabave/sreće/smijeha tijekom ljetovanja ili jednodnevnog izleta u Vrsar

-Razvojem ideje da se izradi tematski zid – 3D mural na temu mora, glavni cilj bio je gostima pružiti razigranu lokaciju na kojoj će imati priliku pozirati i ovjekovječiti svoj posjet Vrsaru. Tako je fasada sanitarnog čvora uz plažu na sportsko-rekreativnoj zoni Montraker postala medij komunikacije posebnosti naše destinacije, veli nam Trošt Lesić.

Pozvala je sve čitatelje koji dođu u Vrsar da se upute u šetnju u tu rekreacijsku zonu pored mora ili vožnju biciklom duž obale, te da onda od zone Montraker (gdje mogu pronaći građevinu s muralesom), nastave kroz marinu i rivu, preko kampova Porto Sole i Petalon, sve do kampa Koversada. Uživat će u ljepoti vrsarske obale i k tome ponijeti kući originalnu fotografiju s novog foto pointa.

Mural kao foto point u zoni Montraker u Vrsaru
Mural kao foto point u zoni Montraker u Vrsaru

-Uz dupina i hobotnicu na muralesu su ugor i periske, a ove godine odlučili smo se za 3D instalaciju na temu mora, zaključuje direktorica Trošt Lesić.

Je li mu to prvi put da slika u Vrsaru, kako je do suradnje s TZ-om došlo i gdje je sve slikao murale pitali smo autora – Filipa Mrvelja.

Mural je nastao zajedničkom komunikacijom s TZ-om Vrsar. Uvažavajući njihove vizije i moje profesionalno iskustvo došli smo do ove ideje i vizualnog rješenja. Svako slikanje na otvorenom u jednu je ruku kompromis između motiva, površine, lokacije slikanja, vremena koje imam na raspolaganju i vremenske prognoze. Uzimajući sve to u obzir mislim da smo ovdje došli do odličnog rezultata, izjavio nam je umjetnik i dodao da mu je ovo prvi put da je slikao u Vrsaru a nada se ne i zadnji.

Otkrio je da s TZ-om Vrsar radi na još jednom potencijalnom projektu, ali o tom potom.

Osim u Vrsaru i po Hrvatskoj slikao je u Kataru, Tajlandu, Turskoj, Cipru, BiH, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Švedskoj, Finskoj, Estoniji, Latviji, Češkoj i Rumunjskoj.

Podsjetimo da je rođen u Slavonskom Brodu gdje je živio do 2018. Od tada živi u Berlinu. Slikanjem se profesionalno bavi 20 godina, a od toga zadnjih 13 street artom (uličnom umjetnošću). 

U lipnju 2011. u Slavonskom Brodu naslikao je svoju najveću sliku veličine 1.300 četvornih metara, koja je u to vrijeme bila neslužbeno najveća 3d anamorfna slika na svijetu.  

Obavezno pogledajte i fotografirajte se za uspomenu kada dođete u Vrsar!

Ilustracija - Foto Gradska knjižnica Poreč

Drevna dalekoistočna igra u Poreču: Dođite na prezentaciju prije velikog istarskog turnira

Foto TZ Vrsar - Vrsarske goložece

Sve bliže Vrsaranske goložece – gourmet manifestacija posvećena istarskim delicijama